GENEL

Suriye’de Türk bayrağını yakıp TSK araçlarını taşladılar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun dün yaptığı Esad ile diyalog çıkışının ardından Azez ve Cerablus’ta bazı grupların sahaya indiği ve çirkin provokasyonlar gerçekleştirdiği görüldü. Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolünde olan Azez’de dün akşam bir grup, direkte asılı olan Türk bayrağına saldırdı ve Türk bayrağını yaktı. Çirkin saldırının görüntüleri an be an kameralara yansıdı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun dün yaptığı Esad ile diyalog çıkışının ardından Azez ve Cerablus’ta bazı grupların sahaya indiği ve çirkin provokasyonlar gerçekleştirdiği görüldü. Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolünde olan Azez’de dün akşam bir grup, direkte asılı olan Türk bayrağına saldırdı ve Türk bayrağını yaktı. Çirkin saldırının görüntüleri an be an kameralara yansıdı. Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamalarının ardından başlayan çirkin provokasyonlar tepki çekti. Bazı grupların sahaya inerek Türk bayrağını yakması sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Türk bayrağı ateşe verilirken TSK’ya ait zırhlı araçların da taşlandığı iddia edildi. Bölgeden gelen görüntüler büyük tepki toplarken provokasyonu gerçekleştiren grubun Esad ile barışmayacaklarına dair sloganlar attıkları öne sürüldü. İşte detaylar…

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU’NDAN AÇIKLAMALAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 13. Büyükelçiler Konferansı’nda Suriye konusunda yaptığı açıklamalar gündem oldu. Suriye’deki operasyonlarla ilgili bilgi aktaran ve ‘Suriye içinde belirli ajandası olan teröristleri temizlemek için bu operasyonları yapıyoruz. ‘ ifadelerine yer veren Bakan Çavuşoğlu, ‘Astana’nın amacı bu sorunu çözüme kavuşturmak. Bunun yolu da diplomassi masasından geçiyor.’ dedi. Suriye Devlet Başkanı Esad ile Türkiye arasında bir diyalog olup olmadığına dair soruları da yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘Şu anda böyle bir temas söz konusu değil. Uzun zamandır Putin ve Rus yetkililer Cumhurbaşkanımızı görüştürmek istediler. Cumhurbaşkanımız da istihbaratların görüşmesinin faydalı olacağını söylemişlerdi.’ ifadelerini kullandı.

TÜRK BAYRAĞINA ÇİRKİN SALDIRI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bu açıklamalarının ardından Azez ve Cerablus’ta bazı gruplar sahaya inerek çirkin provokasyonlarda bulundu. Bir grubun direkte asılı olan Türk bayrağını yaktığı anlar kameralara saniye saniye yansıdı.

 

Başa dön tuşu