YAŞAM

Aşure Ayı Ne Zaman 2022? Aşure Ne Zaman Yapılır?

Aşure ayı 2022 ne zaman? Aşure ne zaman yapılır? Aşure günü ne zaman?

Bu sene Aşure hangi gün yapılmaya başlanacak? Aşure 2022 ne zaman yapılıp dağıtılacak? Diyanet Aşure günü takvimi 2022 ne zaman açıkladı?

Müslüman alemi Muharrem ayı heyecanın yaşıyor. Kazanların kaynadığı aşurelerin yapılıp kolu komşuya dağıtıldığı gün geldi çattı. Peki ama Aşure bu sene 2022 takviminde hangi gün dağıtılacak?  Muharrem ayı ne zaman?

Muharrem ayının onuncu günü olan aşure günü için hazırlıklar şimdiden başladı. Marketlerden aşure malzemeleri toplanmaya başlandı. Peki aşure hangi gün yapılır?

Aşure Günü ne zaman? Aşure ayı aşure günü ne zaman sorusu merakla araştırılmaya başlandı. Müslümanlar aşure günü için çalışmalarına başladı. Diyanet takvimine göre Hicri yılın ilk günü Muharrem ayı 30 Temmuz Cumartesi günü başlayacak. Muharrem ayının 10’uncu günü ise Aşure Günü yani 8 Ağustos 2022 Pazartesi günü aşure günü.

Müslümanlar için önemli aylardan biri olan Muharrem ayı 30 Temmuz Cumartesi başlayacak.

AŞURE GÜNÜ AŞURE AYI NE ZAMAN?

2022 yılının Muharrem ayı 30 Temmuz Cumartesi günü başlayacak. Hicri yılın ilk günü olan Muharrem ayının 10’uncu günü ise Aşure günü. Aşure günü de böylelikle 8 Ağustos 2022 Pazartesi günü başlamış olacak.

MUHARREM AYINDA NE YAPILIR? İBADETLERİ NELER?

Muharrem ayı gibi mübarek gün ve gecelerde özel bir ibadet şekli yoktur. Muharrem ayına özel bir nafile namazı bulunmamaktadır. Muharrem ayı gibi mübarek gün ve gecelerde kaza namazları olanlar kaza namazlarını kılabilir. Muharrem ayında Kur’an okumak da yapılan ibadetlerden biridir. Muharrem ayının 13, 14, 15’inci yada 9, 10 veya 10 ve 11’inci günlerinde oruç da tutulabilmektedir.

Başa dön tuşu