GENEL

Azerbaycan Ermenistan arasındaki çatışmalarla ilgili Türkiye’den ilk açıklama

Azerbaycan-Ermenistan sınırında dün gece saatlerinde yoğun çatışmalar başladı. İki ülke arasındaki çatışmalarla ilgili Türkiye’den ilk açıklama geldi. Kardeş ülke Azerbaycan’ın Ermenistan tarafından tahrik altında olduğunun altı çizilirken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan bölgede yaşananlarla ilgili açıklama geldi. Bakan Çavuşoğlu, ‘Ermenistan artık tahrikleri bırakmalı’ dedi.

Ermenistan’ın akşam saatlerinde başlayan provokasyonları sonucunda sınırda iki ülke arasında yoğun çatışmalar başladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun sınırın Daşkesen, Laçın ve Kelbecer istikametlerinde geniş kapsamlı provokasyonda bulunduğunu duyurdu ve farklı istikametlerde Azerbaycan ordusunun mevzileri arasındaki araziler ve yollara mayın döşediklerini aktardı. Tüm bunları önlemek için Azerbaycan tarafından alınan tedbirler sonucunda çatışmalar yaşandığı belirtildi. Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan çatışmalarla ilgili Türkiye’den ilk açıklama geldi.

ERMENİSTAN’DAN PROVOKASYON

Azerbaycan-Ermenistan sınırında başlayan çatışmalarla ilgili bilgi veren Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’ın provokasyonlarına yanıt olarak hayata geçirilen karşı önlemlerin lokal nitelikte ve askeri hedeflere yönelik olduğunu aktardı. Saatler içerisinde yayılan Azerbaycan ordusunun Ermenistan topraklarına müdahalesi ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, Azerbaycan ordusunun sivil nüfusu ve altyapıyı hedef aldığına dair iddiaların doğru olmadığı bildirildi.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan yoğun çatışmalarla ilgili Türkiye’den de ilk açıklama geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan’ı Azerbaycan’ın uzlaşma politikalarına davet etti ve ‘Ermenistan artık tahrikleri bırakmalı. Azerbaycan’la vardıkları uzlaşı çerçevesinde barış müzakerelerine ve işbirliğine odaklanmalı.’ dedi.

PAŞİNYAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

Öte yandan Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği öğrenildi. Ermenistan tarafından görüşmeyle ilgili yapılan açıklamada ise Söz konusu görüşmede Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki son çatışmaların ele alındığı bildirildi.

Başa dön tuşu