SPOR

Adanalı Muhammed protez bacaklarına kavuştuktan sonra Galatasaraylı futbolcularla buluştu

Enfeksiyon nedeniyle bacaklarını kaybeden Adanalı Muhammed, protez bacaklarına kavuştuktan sonra Galatasaraylı futbolcularla bir araya geldi.

Adana’da yaşayan Muhammed enfeksiyon nedeniyle bacaklarını kaybetmişti. bir hayırseverin destek olduğu Muhammed, protez bacaklarına kavuştu ve futbol oynamaya başladı. Adanalı Muhammed protez bacaklarına kavuştuktan sonra Galatasaraylı futbolcularla da bir araya geldi.

İki bacağında da enfeksiyon çıktı

Adana’da yaşayan 33 yaşındaki Hasan ve 30 yaşındaki Narin çiftinin 5 çocuğundan biri olan Muhammed doğduğunda nadir görülen çift taraflı doğuştan kaval kemiği yokluğu tanısı ile dünyaya geldi. Çocuklarını tedavi ettirmek isteyen Erol çekti Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne gitti Ancak herhangi bir çözüm bulunamadı. minik Muhammed’in Bacaklarında 8 ay önce enfeksiyon tespit edildi.  Bunun sonucunda da küçük çocuğun her iki bacağı diz altından kesildi. tekerlekli sandalyeye mahkum olan küçük çocuğun tek hayali ise futbol oynamaktı.

Protez bacaklarına kavuştu

Oğlunun futbol aşkını iyi bilen anne Narin Erol, uzun aylardan beri onu Güney Yıldızı stadyumunda yaşıtlarının oynadığı havuzlu bahçe Spor Kulübü antrenmanlarına götürdü. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan ve arkadaşlarını izleyen Muhammed’in futbol açtığının haber yapılması sonrasında bir hayırsever devreye girdi. Adana’da yaptığı hayır işleri ile tanınan o gün sever okur, aileye destek olmak istediğini duyurdu ve protez bacak ücretini karşıladı. Muhammed geçen ay protez bacaklarına kavuştu ve yeşil sahalarda koşmaya başladı.

Galatasaraylı futbolcularla bir araya geldi

Bugün oynanan Adana Demirspor Galatasaray maçı öncesi Muhammed’in futbol aşkını iyi bilen Restoran işletmecisi Celil Yılmaz Tekgöz ise küçük çocuğu Dün Galatasaray’ın Adana’da konakladığı otele götürdü. Muhammed burada Galatasaray’lı futbolcular ile tanışıp hatıra fotoğrafı çektirdi. Adanalı Restoran işletmecisi küçük Muhammed’i İstanbul’a maça da götüreceğini söyledi.

Başa dön tuşu