GENEL

Araç sahiplerine Ağustos ayında bayram ettirecek gelişme! Benzinde 8.43 TL indirim zil takıp oynatacak, az önce duyuruldu

Brent Petrol de yaşanan artış ve dolar kurunun etkisi ile Türkiye'de benzin fiyatları geçtiğimiz aylarda 28 lira civarına kadar yükselmişti. Türkiye'de akaryakıt fiyatları enerji krizin de etkisiyle rekor kırarken benzin fiyatlarında gerileme müjdesi ise araç sahiplerini memnun etti. Akaryakıt fiyatlarına peş peşe gelen indirimler benzin fiyatlarını düşürdü. Benzinde 8 liralık indirim araç sahiplerini çıldırttı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi ile birlikte tüm dünya büyük bir enerji krizi ile karşı karşıya kaldı. Zaten koronavirüs pandemisini yeni atlatan dünyada savaşın etkileri hem ekonomik anlamda Hem de sosyal anlamda hissedilmeye başlandı. Özellikle enerji krizi akaryakıt fiyatlarını etkiledi. brent petrolün varil fiyatı 139 dolara kadar yükselirken Haziran ayında Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları adeta rekor kırdı. Benzinin fiyatı Haziran ayında 28 lira 46 kuruşa kadar çıktı sürücüler kapatma noktasına geldi. Nihayet sürücüleri memnun eden haberlerde gelmeye başladı. Benzinde 8 liralık indirim araç sahiplerine adeta Ağustos ayında Bayramı yaşattı.

BENZİN FİYATLARI BİR BUÇUK AYDA 8 LİRAYA GERİLEDİ

Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaş ile birlikte Artan enerji fiyatları tahıl kolilerin açılması ile birlikte gerilemeye başladı. Elbette Türkiye’de akaryakıt fiyatları üzerinde brent petrol fiyatları kadar Dolar kuru da etkili oluyor. Dolar kurunda yaşanan bütün hareketliliğe rağmen akaryakıt fiyatları gerilemeye devam ediyor. Benzin ve motorine yapılması planlanan son 2 zam da iptal edildi. Böylece son 2 ay içerisinde Türkiye’de benzinin litre fiyatına uygulanan indirim 8 liranın üzerinde oldu. Haziran ayında 28 lirayı geçen benzin fiyatları şu anda 20 lira civarında seyrediyor. Araç sahipleri bu durumdan son derece memnun Ancak biraz daha düşük bekliyor.

BENZİNE 83 KURUŞ İNDİRİM İDDİASI

Araç sahiplerinin beklediği o Müjdeli Haber ise Bugün itibarıyla geldi. Benzinin litre fiyatına 83 kuruşluk bir indirim uygulanacağı sektör kaynakları tarafından sızdırıldı. Bu İndirimin uygulanması halinde son 2 ay içerisinde benzinin litre fiyatına uygulanan indirim 9 liraya yaklaşmış olacak. LPG ve motorin fiyatlarında ise şu an için yeni bir değişiklik beklenmiyor. Birkaç gün piyasaların takip edileceği ve Dolar kuru ve brent petrolde düşüşün devam etmesi halinde motorin ve LPG’de İndirimin söz konusu olacağı konuşuluyor.

İNDİRİM SONRASI AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Petrol Kaynaklarına göre benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 83 kuruşluk indirim uygulanacak. İndirimin ardından benzinin litre fiyatı İstanbul’da 20,30 3 TL’, Ankara’da 20,46 TL’ye ve İzmir’de ise 20,45 TL’ye gerileyecek.

17 AĞUSTOS 2022 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Araç sahipleri her gün olduğu gibi Bugünde benzin, motorin ve LPG fiyatları araştırması yapıyor. Bu gece yarısı benzine yapılması gereken eklenen indirim öncesinde güncel akaryakıt fiyatları şöyle oldu:

İSTANBUL

Benzin fiyatı: 21,15 TL

Motorin fiyatı: 23,18 TL

ANKARA

Benzin fiyatı: 21,28 TL

Motorin fiyatı: 23,27 TL

İZMİR

Benzin fiyatı: 21,27 TL

Motorin fiyatı: 23,28 TL

Başa dön tuşu