GENEL

Diyanet’ten olay yaratan fetva: Fiyatları belirleyen Allah’tır

Diyanet İşleri Başkanlığının Hayat pahalılığı konusundaki fetvası sosyal medyanın gündemine oturdu. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’na gelen bir sorunun ardından verilen cevap, sosyal medyada tepki çekti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, vatandaşların dini konularda danıştığı bir organ. Birçok vatandaş kafalarına takılan dini sorular hakkında cevap almak için kurulun resmi internet sitesine soru gönderiyor. Benzer bir soru da 20 Temmuz’da geldi. Fiyat artışlarının yüksek olduğu Bu süreçte Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek kuruluna “Ticarette kâr haddi var mı?” sorusu soruldu. Bu soruya verilen yanıtın “Fiyatları tayin eden, darlık ve bolluk veren Allah’tır” olması dikkat çekti.

DİYANET’İN HAYAT PAHALILIĞI FETVASI SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNDE

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek kurulunun resmi internet sitesi üzerinden verdiği bir fetva sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. Bir vatandaştan gelen “Ticarette kâr haddi var mı?” sorusuna 20 Temmuz’da cevap veren Diyabet, “Fiyatları tayin eden, darlık ve bolluk veren Allah’tır” hadisini işaret etti. Diyanetten verilen fetvanın devamında ise  “İslam dininin, alım satım akitlerinde kesin bir kâr haddi koymadığı, bunu piyasa şartlarına bıraktığı” denildi. Sosyal medya kullanıcıları Diyanet’in bu fetvasını gündeme taşıyarak tepki gösterdi.

FİYATLARI BELİRLEYEN ALLAH’TIR

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu fetvanın devamında ise şu ifadeleri kullandı; “Konuyla ilgili olarak Allah resulü, fiyatlar artmaya başladığında kendisinden bu duruma müdahale etmesi istendiğinde şöyle buyurmuştur, ‘Şüphe yok ki fiyatları tayin eden, darlık ve bolluk veren, rızıklandıran ancak Allah’tır. Ben sizden herhangi birinin malına ve canına yapmış olduğum bir haksızlık sebebiyle o kimsenin hakkını benden ister olduğu halde, Rabbime kavuşmak istemem.’”

Başa dön tuşu