MEDYA

Kurtlar Vadisi’nde İplikçi Nedim’i canlandıran İsmail İncekara hayatını kaybetti

Bir dönemin efsane dizisi Kurtlar Vadisi’nde İplikçi Nedim karakterine hayat veren İsmail İncekara, 72 yaşında hayatını kaybetti. Bir döneme damgasını vuran dizide hayat verdiği İplikçi Nedim karakteriyle hafızalara kazınan oyuncu hayata gözlerini yumdu. Usta oyuncunun vefat haberini ünlü oyuncu Zafer Algöz duyurdu. Algöz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile acı haberi verdi.

Döneminin en çok izlenen dizilerinden biri olan ve reyting rekorları kıran Kurtlar Vadisi’nde İplikçi Nedim karakteriyle izleyici karşısına çıkan Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar gibi yapımlarda da rol alan usta oyuncu İsmail İncekara’nın vefat haberi yakınlarını ve sevenlerini yasa boğdu. Usta oyuncunun kalp ve böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.

USTA OYUNCUDAN ACI HABER

Vadi’de canlandırdığı İplikçi Nedim karakteri yıllarca hafızalardan silinmeyen ünlü oyuncu İsmail İncekara, rol aldığı pek çok yapımla oyunculuğunu konuşturmuş ve ekranların sevilen yüzü olmuştu. İncekara, kalp ve böbrek yetmezliği nedeniyle 72 yaşında hayata gözlerini yumdu.

ACI HABERİ ZAFER ALGÖZ DUYURDU

Acı haberi sosyal medya hesabından duyuran ünlü oyuncu Zafer Algöz, ‘Kıymetli ağabeyim İsmail İncekara vefat etmiş. Güne böyle bir haberle başlamak içimize ateş düşürdü. Başımız sağ olsun dostlar.’ ifadelerini kullandı. İsmail İncekara’nın gece saat 01.00 sularında vefat ettiğini de aktaran Algöz, ‘Bana sabah oğlu haber verdi. Çok üzgünüm. İsmail ile çok güzel anılarımız var, turnelerimiz onun varlığıyla öylesine güzel geçerdi ki… Ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok iyi bir insan, çevresine neşe veren, herkesin hayatına renk katan arkadaşımdı. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.’ dedi. Usta oyuncu İsmail İncekara için yarın Devlet Tiyatroları tarafından tören düzenleneceği açıklandı.

İSMAİL İNCEKARA KİMDİR?

1950 yılında Bursa’da dünyaya gelen İsmail İncekara’nın çocukluğu Sakarya ve Kanlıca’da geçti. Kabataş Lisesi’nde yatılı olarak okuyan İncekara, İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü’nde yüksek öğrenimine başladı ve Ankara Devlet Konservatuvarı bölümünde tamamladı. Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçı kadrosunda görev yapmaya başlayan İncekara, 2000-2001 sezonunda yardımcı rolde ‘Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu’ dalında ‘Afife Tiyatro Ödülü’nü kazandı. Tiyatroda aktörlüğün yanı sıra seslendirme, sinema ve televizyon çalışmaları da yaptı. Usta oyuncu, Kurtlar Vadisi, Deli Yürek, Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar ve Hayat Bağları gibi yapımlarda rol aldı.

Başa dön tuşu