YAŞAM

Geceleri yatağınıza mutlaka saf alkol spreyi dökün! O dertten tamamen kurtaracak

Saf alkol, insan tarafından yaratılmış en büyük yenilik olma potansiyeline sahiptir. Saf alkolle yapabileceğiniz bazı bariz şeyler olsa da - örneğin tırnak boyasını çıkarmak ve bir yarayı silmek gibi - bu temizleme aracıyla yapabileceğiniz çok sayıda başka şey var.

Saf alkol kullanımı, ayakkabıların gerilmesinden rahatsız edici çıkartmaların çıkarılmasına ve hatta koltuk altı teriyle mücadeleye kadar çeşitli görevler için kullanılabilir. Evinizin etrafında ne yapacağınızdan emin olmadığınız bir şey varsa, işte hayatınızı değiştirecek tüyoların bir listesi.

MÜCEVHERİNİZİ PARLAK HALE GETİRİN

İlk başta takı, özellikle pırlanta yüzük veya gümüş kolye satın aldığınızda harika ve parlak görünüyor. Ancak bir süre sonra biraz sıkıcı hale geliyorlar. Mücevherinizin eskisi kadar parlak olmadığını fark ederseniz, birkaç dakika alkole batırın. Bu, herhangi bir kiri veya kiri temizleyecek ve mücevherinizin parlaklığını geri getirecektir. Parçalarınızı alkolden çıkardıktan sonra, bir bezle silin ve her zamanki gibi parıldamaları gerekir.

PARMAK İZİ KALDIRMA

Paslanmaz çelik tencere ve aletlerinizin her yerinde parmak izlerini görmekten nefret mi ediyorsunuz? Durum buysa, yalnız değilsiniz. Bir zamanlar parlak olan buzdolabınızın her yerinde iz oluşmasını önlemek zor olsa da, onları çıkarmanın basit bir çözümü var. Temiz bir havluya az miktarda alkol sürün ve buzdolabınızın içini silin. Bu, parmak izlerini cihazınızdan tamamen kaldıracak ve bir kez daha yepyeni görünmesini sağlayacaktır. Bu yüzden çocuklarınızın eşyalara dokunmasından endişelenmeyin çünkü hepsi çıkarılabilir!

ESNEYEN DAR AYAKKABILAR

Dar ayakkabılar, özellikle çok dar olan yüksek topuklu ayakkabılar, olabilecek en kötü şeyler arasındadır. Ayaklarınızın ezildiği hissi ile dolaşmak hoş değil. Benim için durum böyle değil! Dar ayakkabılarda sorun yaşıyorsanız, ayakkabıyı giymeden önce içine ve dışına az miktarda sürtünme alkolü püskürtmeyi deneyin. Onları önceki adımda yumuşak bir şekilde kapladıktan sonra kalın bir çift çorapla evde giyin. Bu, onları uzatmaya ve tekrar giymeniz gerektiğinde çok daha rahat hale getirmeye yardımcı olacaktır.

BUZLANMAYA ELVEDA DEYİN

Kış aylarında donmuş bir araba camıyla sürüşün zorluklarını kesinlikle biliyorsunuzdur. Neyse ki, alkol sürmek, pencerelerinizin donmasını önlemeye yardımcı olabilir. Pencerenizi temizlemek için, yarım bardak alkolle dörtte bir bardak suyu karıştırın ve pencerenin yüzeyini süngerle ovalayın. Aracın içindeki ve etrafındaki tüm camları (özellikle arka camı) yapın. Bu sadece buzu ortadan kaldırmakla kalmayacak, aynı zamanda gelecekte kolayca oluşmasını önlemeye de yardımcı olacaktır.

HOŞÇAKAL, MEYVE SİNEKLERİ

Meyve sinekleriyle hiç uğraşmak zorunda kalmadıysanız, kendinizi şanslı sayın. Ancak, daha önce meyve sinekleriyle uğraşmak zorunda kaldıysanız, bunların ne kadar rahatsız edici olabileceğinin farkındasınızdır. Neme çekilirler, bu yüzden içlerinin sıcak ve nemli olduğu yaz aylarında en çok sayıda bulunurlar. Kontrol etmek zor olsa da, onları etkili bir şekilde ortadan kaldırmak için ovalama alkolü kullanılabilir. Evinizde meyve sinekleri fark ederseniz, onlardan kurtulmak için bölgeye ovma alkolü püskürtün. Sadece meyve sineklerini öldürmekle kalmayacak, gelecekte onları evinizden uzak tutacaktır.

EN İYİ GRANİT TEMİZLEYİCİ

Güzel yüzeylerinizde kullanmak için pahalı temizleyicilere para harcamayı bırakın. İşlerin etkili bir şekilde yapılması ve işi bitirmesi muhtemel olsa da, temizlik malzemelerine çok fazla para harcamanıza gerek yok. Aşındırıcı olmadığı ve ek kimyasal içermediği için su ve aromatik yağlarla karıştırılmış ovma alkolü granit yüzeyler için mükemmel bir temizliktir. Ayrıca, görevi hızlı bir şekilde tamamlar. Kullanımını kolaylaştırmak için ev yapımı solüsyonunuzu bir sprey şişesinde bile saklayabilirsiniz.

SAÇ BİTLERİNDEN NASIL KURTULUR

Benim gibiyseniz, saçınızda bit bulmakla ilgili tekrarlayan kabuslar görmeniz muhtemeldir. Sadece ilkokul çocuklarının uğraşması gereken bir şey gibi görünse de, gerçek şu ki bitler her yaşta herkesi etkileyebilir. Bununla birlikte, bununla başa çıkmak için yapmanız gereken tek şey, saçınıza ovma alkolü uygulamak ve sihrini göstermesi için yaklaşık 30 dakika bekletmektir. Bir süre oturmasına izin verdikten sonra su ile iyice durulayın. İlk tedaviden sonra, kalan kalıntıları gidermek için alkole batırılmış bir tarak saçınızı tarayın.

KULAK KİRİ KALDIRMA

Kulaklarını temizlemek için mum kullanan insanların videolarını görmek dikkatinizi çekmiş olabilir, ancak sizi temin ederim ki bu işi başarmanın daha kolay yolları var. Sürtünme alkolü ve sirkeyi küçük bir kapta birleştirin ve kulağınızı temizlemek için pamuklu çubuk kullanın. Ek olarak, sirke ve alkol balmumunu parçalayarak daha kolay çıkarılmasını sağlar. Bu prosedürü gerçekleştirirken pamuklu çubuğu yaraya çok fazla itmemeye dikkat edin.

ARTIK YAPIŞKAN DEĞİL

Alışveriş yaparken, yeni satın aldığınız ürünlerdeki fiyat etiketlerini veya etiketlerini çıkarmakta hiç zorluk yaşadınız mı? Bazıları çok kolay çıkarken, diğerleri ne kadar uğraşırsanız uğraşın çıkarmak imkansız gibi görünüyor. Neyse ki, bu can sıkıcı böcekleri hızlı ve etkili bir şekilde çıkarmak için sürtünme alkolü kullanılabilir. Bir bez alın ve çıkartmayı az miktarda alkole batırın. Bu süreçte sadece bu var. Çıkartma kısa bir süre için ıslatıldıktan sonra, çıkarılmaya hazır olmalıdır ve bunu parmağınızı veya nemli bir bezle yapabilirsiniz.

YENİ GİBİ KOKACAK

Kimse kokmuş bir ayakkabıyla dolaşmayı sevmese de, zaman zaman olur. Aslında, eğer bir fırtınaya yakalanırsanız deri ayakkabılarınız biraz ıslanırsa, çok çabuk kötü kokmaya başlayabilirler. Ama bunun için fazla uğraşmayın! Ayakkabının içine alkol sürmek ve güneşte kurumaya bırakmak bu iş için yeterli olmayacaktır. Alkol, hoş olmayan kokuyu emecek ve temizlendikten sonra ayakkabılarınızın papatya gibi taze kokmasını sağlayacaktır. Tamam, çiçek gibi kokmayacaklar ama artık kokmayacaklar!

TEMİZ MAKYAJ FIRÇALARI

Makyaj fırçalarınızı en son ne zaman iyice temizlediniz? Unutmadıysanız, muhtemelen bunu yapmak için en iyi zaman. Makyaj fırçalarımız hemen hemen her gün cildimizle temas eder, bu nedenle onları mümkün olduğunca sık temizlemek önemlidir. Bununla birlikte, pahalı bir makyaj temizleyicisi satın almak yerine, fırçalarınızı toplayın ve normal şekilde kullanmadan önce yarım saat boyunca ovma alkolüne batırın. Islatmayı bitirdikten sonra, biraz sabun ve suyla durulayın ve doğal olarak kuruması için bir kenara koyun.

UÇUKLAR SAKİNLEŞTİRİLMELİDİR

Uçuklar genellikle kendilerini en uygunsuz zamanlarda gösterirler. Dudağınızdaki devasa uçuk asla iyi bir şey değildir, özellikle de büyük bir iş görüşmesi, düğün veya uzun zamandır beklediğiniz bir randevu sabahı. Bununla birlikte, az miktarda alkol kullanarak sakinleşebilir ve hatta bazı durumlarda şiddetini azaltabilirsiniz. Bir pamuk top alın ve yatmadan önce uçuğun üzerine sürmeden önce ovma alkolüne batırın ve işiniz bitti. Sabah uyandığınızda gitmiş olması mümkün!

KENELER, ELVEDA DEYİN

Uzun bir yürüyüş gezisinden veya bir gece kamptan sonra keneleri kendimizden ayırmak söz konusu olduğunda hepimiz çok dikkatliyiz, ancak köpeklerin günlük olarak kenelerle uğraşması gerekiyor. Köpeğinizden keneleri uzak tutmakta sorun yaşıyorsanız, keneleri uzak tutmak için ovma alkolü kullanmayı deneyin. Köpeğinizde bir kene bulduğunuzda, keneyi öldürmek için vücuduna az miktarda alkol sürün. Bu, köpeğinizin yarasını temizlemeye ek olarak, kenenin tutuşunu azaltacak ve bu da köpeğinizden çıkarmayı kolaylaştıracaktır. Ek olarak, keneyi öldürür.

EVDE GÖZLÜK TEMİZLEME

Gözlük takmak ancak gözlük temizleyicisine sahip olmamak yaygın bir durumdur. Bunun için endişelenmenize gerek yok çünkü evde temizlik yapabilirsiniz. Bir DIY gözlük temizleyicisi, 34 bardak ovma alkolünü 14 bardak su ve birkaç damla bulaşık deterjanı ile birleştirmek kadar basittir. İşte! Kendinize ev yapımı bir gözlük temizleyiciniz var! Spritz şişesini solüsyonla doldurun ve gözlüğünüz dokunmaya meyilli olduğunda uygulayın. (Opsiyonel) Bu sadece oluşturmak çok basit değil, aynı zamanda uzun vadede size para kazandıracak!

LAMİNAT ZEMİNLER NASIL TEMİZLENİR

Tahmin etmeniz gerekseydi, zeminlerinizi gerçekten ne sıklıkla temizlediğinizi söylerdiniz? Haftada bir veya iki kez süpürmenize veya sık sık süpürmenize rağmen, zeminlerinizi en son ne zaman temizlediniz? Temizlendikten sonra bir süre geçmişse, endişelenme; biraz ovalama alkolü onları kısa sürede yeni gibi görünmesini sağlayacaktır. Kendi zemin temizleyicinizi yapmak basittir: sadece ovalama alkolünü su, bulaşık deterjanı ve sirke ile birleştirin ve harika bir zemin temizleyicisine sahip olacaksınız. Zemine az miktarda uygulayın ve ardından sünger veya paspas ile temizleyin.

BİR TUTAMDA BUZ PAKETİ

20 dakika sonra erimesini sağlamak için buz paketleri almayı veya bir torbayı buzla doldurmayı bırakın. Sadece biraz alkol ve su ile evde bir buz torbası yapabilirsiniz. Yaklaşık 13 bardak alkol ve 23 bardak su içeren kilitli poşeti dondurun. Torba alkol içerdiğinden donmaz ve karışımın vücudunuzun ağrılı kısmını kaplamasına izin verir.

KALICI BOYAYI ÇIKARIN

Giysilerimin ve mobilyalarımın her tarafında kalıcı kalem lekeleri var. Beyaz bir tişörtten kanepeme ve hatta çarşaflarıma kadar her şey kalıcı bir kalemle kalıcı olarak işaretlendi ve bu konuda yapabileceğiniz hiçbir şey yok gibi görünüyor. Bununla birlikte, az miktarda sürtünme alkolünüz varsa, onu çıkarabilirsiniz. Lekeye az miktarda alkol sürün ve lekeyi çıkarmak için temiz bir bezle silin. Leke tamamen çıkarılmalıdır! Çok uzun süre beklemek yerine lekeden bir an önce kurtulmak için elinizden gelenin en iyisini yapın.

TEMİZ HALILAR

Saf alkol, laminat parkelerin temizlenmesinde ve kumaştaki kalıcı leke izlerinin çıkarılmasında yararlı olmasının yanı sıra, halılardan inatçı yağ lekelerini çıkarmada da etkilidir. Halınızın üzerinde göze hoş gelmeyen ve çıkamadığınız bir leke varsa, ne olduğunu görmek için üzerine alkol sürmeyi deneyin. Lekeye az miktarda alkol uygulayın ve önceki slaytlarda yaptığınız gibi alanı bir bezle hafifçe kazıyın. Renk bozulmasını tamamen gidermek için bu işlemi birkaç kez tekrarlamak gerekebilir.

YATAĞINIZI TEMİZ TUTUN VE TAHTAKURUSUDAN ARINDIRIN

Tahtakuruları kimse sevmez ve geceleri yatağınıza alkol sürerek rahat uyuyabilirsiniz. Alkol tahtakuruları iki farklı şekilde öldürür. Bir çözücü görevi görerek başlar, yani böceğin dış iskeletini tüketir. Bazı tahtakuruları çözme eylemiyle öldürülebilse de, alkol bir iki yumruk atıyor. Ayrıca kurumaya neden olan kurutucu özelliklere sahiptir.

Başa dön tuşu