SEYHAN

Adana’da 2 yıl önce 12 yaşındaki Dilara’nın ölümüne neden olan yüksek gerilim hattı telleri söküldü

Adana'da 2 yıl önce meydana gelen olayda 12 yaşındaki Dilara takılan uçurtmasını demir çubukla kurtarmaya çalışırken akıma kapılarak Hayatını kaybetmişti. Dilara'nın ölümüne sebep olan yüksek gerilim hattı telleri söküldü.

Adana’da 30 Nisan 2022 tarihinde Seyhan ilçesi İsmetpaşa Mahallesi’nde meydana gelen olayda 12 yaşındaki Dilara Ünsal evlerinin damında uçurtma ile oynadığı sırada uçurtmasın yüksek gerilim hattına takıldı. Küçük çocuk uçurtmasına demir çubukla kurtarmaya çalıştığı sırada elektrik akımına kapıldı. İhbar üzerine sevk edilen acil servis ekipleri küçük kızı Adana şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Vücudunun yüzde yetmiş beşini yandığı belirlenen Dilara 14 Mayıs tarihine kadar yoğun bakımda kaldı ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Dilara’nın Hastane odasında yaşam savaşı verdiği sırada şarkı söylediği ve Arkadaşlarına selam gönderdiği video uzun süre gündemde kalmıştı.

O teller kaldırıldı

Dilara’nın ölümü sonrasında büyük acı yaşayan anne Zahide Demir, kızının ölümüne sebep olan Tellerin kaldırılması için elektrik dağıtım şirketi ve Adana Büyükşehir Belediyesi’ne dava açtı. Dava devam ettiği sırada elektrik dağıtım şirketi telleri kaldırdı. Anne Zahide Demir yaptığı açıklamada defalarca tellerin kaldırılması için başvuru yaptıklarını Ve sonunda başardıklarını belirterek ‘Kızım gitti ama teller duruyordu. Ben gökyüzüne dahi bakamıyor, dama çıkamıyordum. Tellerin kaldırılması Dilara’nın zaferidir. Çoğu kişi ‘uğraşma, mümkün değil, telleri kaldırmazlar’ dedi. Fakat vazgeçmedim. Keşke kızım ölmeden kaldırılsaydı. Kızım öldü ama en azından onun sayesinde bu mahallede başka çocuk aynı şekilde ölmeyecek. Evler teller nedeniyle tehlike altındaydı. Kimse evinin damını kullanamıyordu. Artık başka canlar yanmayacak. Mücadelemi sürdüreceğim.” dedi.

Başa dön tuşu