GENEL

MİT’ten sınır hattına operasyon: 2 terörist yakalanarak Türkiye’ye getirildi

MİT, sınır hattına yaptığı başarılı operasyonla kırmızı bültenle aranan 2 PKK’lı teröristin yakalayarak Türkiye’ye getirdi. PKK’nın sözde sorumlularından olan Hüseyin Yıldırım ve Atilla Çiçek, kırmızı bültenle aranıyordu. 2 PKK’lı terörist MİT’in sınır hattına gerçekleştirdiği operasyonda kıskıvrak yakalanarak Türkiye’ye getirildi. Yakalanan teröristlerden Atilla Çiçek’in 2012 ve 2020 yıllarında gerçekleştirilen 2 ayrı saldırının failleri arasında olduğu bilgisine ulaşıldı.

Terörle mücadele kapsamında MİT’in sınır hattına düzenlediği operasyon ile kırmızı bültenle aranan 2 PKK’lı terörist yakalanarak Türkiye’ye getirildi. Yapılan saha istihbaratı ve takip sonucunda gerçekleştirilen başarı operasyonla kıskıvrak yakalanan teröristlerden Lehenk kod adlı Atilla Çiçek’in Tunceli ve Ağrı’da 8 asker ve 1 sivilin şehit olduğu saldırıların failleri arasında olduğu öğrenildi.

ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terörle mücadele kapsamında başarılı bir operasyona daha imza attı. Saha istihbaratı ve takip sonucunda Ağrı ve Tunceli’de 8 asker ve 1 sivilin şehit olduğu saldırıların failleri arasında olduğu öğrenilen ve kırmızı bültenle aranan Lehenk kod adlı PKK’lı Atilla Çiçek ile Irak ve Suriye’de örgütün sözde sorumlusu olan PKKK’lı Hüseyin Yıldırım sınır bölgesinde yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

SINIRDA KISKIVRAK YAKALANDILAR

MİT birimleri tarafından yapılan saha istihbaratı ve takip sonucunda yerleri belirlenen teröristlerin yakalanması için operasyon düzenlendi. Sınır hattında gerçekleştirilen operasyon ile PKK’lı teröristler Hüseyin Yıldırım ve Atilla Çiçek yakalanarak Türkiye’ye getirildi. Yakalanan teröristlerden Lehenk kod adlı Atilla Çiçek’in 2012 yılında 6’sı asker, 1’i sivil 7 kişinin şehit olduğu bombalı saldırı ile 2020 yılında Ağrı Doğubeyazıt ilçesinde 2 askerimizin şehit olduğu saldırının failleri arasında yer aldığı bilgisi paylaşıldı. Teröristlerden Atilla Çiçek’in İran ve Suriye’de Hüseyin Yıldırım’ın ise Irak ve Suriye’de örgüt içerisinde sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdikleri tespit edildi.

Başa dön tuşu