GENEL

Halil Konakçı kimdir, evli mi? Halil Konakçı hangi cemaatten?

Ankara Melike Hatun Camii imamı Halil Konakçı, bir dönem yaptığı hilafet çağrısı ile gündem olmuştu. Halil Konakçı son videosu yine sosyal medyanın gündemine oturdu. Sosyal medyadan yayınladığı videoda kadınlar için “Sokaklar kasap dükkanı” gibi diyen Konakçı’nın hayatı merak edilmeye başlandı. Peki, Halil Konakçı kimdir? Halil Konakçı evli mi?

Sosyal medyadan yayınladığı videoda kadınlar hakkındaki söylemleri ile tepki çeken Ankara Melike Hatun Camii imamı Halil Konakçı AK Parti’den kendisine destek gelmesi ile birlikte yeni söylemlerde bulundu. Kadınlarla ilgili olarak “Sokaklar kasap dükkanı gibi et görmekten bıktık” ifadelerini kullanan konakçının hayatı da merak edilmeye başlandı. Peki, Halil Konakçı kimdir? Halil Konakçı evli mi eşi kim?

HALİL KONAKÇI KİMDİR?

Hilafet çağrıları ve kadınlarla ilgili yaptığı yorumlarla sosyal medyanın gündemine oturan Halil Konakçı Ankara Melike Hatun Camii imamı olarak biliniyor. Skandal ifadelerle dolu videosunu sosyal medyadan paylaşan Halil Konakçı, kadınlarla ilgili olarak “Sokaklar kasap dükkanı gibi. Dedelerimizin yatak odasında göremediği kıyafetleri biz artık çarşıda pazarda görüyoruz” dedi. Videoda erkeklere de seslenen Konakçı, “Ya hiç mi kıskanmıyorsun lan? Kızın, karın öyle sokağa çıkarken, video paylaşırken hiç mi vicdanın sızlamıyor?” ifadelerini kullandı. Bu sözler sosyal medya kullanıcılarından tepki çekerken AK Parti cephesinden ise destek geldi.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI TEPKİ GÖSTERDİ

Ankara’da imamlık yapan Konakçı’nın sosyal medyada yayınlanan videosu sonrasında çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tepki ders verdi. Özellikle kadın kullanıcılar konakçıya tepki yağdırırken konu kısa süre içerisinde Twitter’da TT listesinde üst sıralara yükseldi. Kadınlar, kendileri hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle Konakçı’ya sert sözlerle yüklenirken, Kadınların Bu zihniyet nedeni ile taciz edildiğini öldürüldüğünü ve şiddet gördüğünü söyledi.

Başa dön tuşu