GENEL

Marmaris’te orman yangını! Havadan ve karadan müdahale başladı

Türkiye’de özellikle yaz aylarında artış gösteren orman yangınları son dönemde yine arttı. Geçtiğimiz yıl herkesi derinden üzen yangınlar bu yıl maalesef yine devam etti. Türkiye’nin gözde tatil bölgelerinden biri olan Marmaris’ten yangın haberi geldi. Ormanlık alanda çıkan yangının şiddetli rüzgar sebebiyle kısa sürede büyüyerek yayıldığı öğrenildi. İhbar üzerine bölgeye gelen itfaiye ekiplerinin havadan ve karadan müdahalesinin devam ettiği bilgisine yer verildi.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Yalancıboğaz mevkisinde ormanlık alanda çıkan yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler müdahale etmeye başladı. Havadan helikopterlerle müdahale edilen yangına karadan ise orman işçileri, arazözler ve iş makineleri ile müdahale sürüyor. Gökyüzünü kaplayan siyah dumanlar ise ilçe merkezinden de görülüyor.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

Muğla’nın Marmaris ilçesi Yalancıboğaz mevkisinde henüz nedeni bilinmeyen bir şekilde başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahaleler devam ediyor. İhbar üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarını sürdürürken Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı helikopterler de havadan müdahalesine devam ediyor. Şiddetli rüzgar sebebiyle ekipler zor anlar yaşarken alevlerin de rüzgar sebebiyle hızla yayıldığı öğrenildi.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Marmaris’teki yangınla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ’14 uçak, 35 helikopter, 82 arazöz, 5 dozer ve 472 personel ile havadan ve karadan cansiperane müdahale devam ediyor.’ denildi.

Başa dön tuşu