GENEL

Rize’de cinsel istismara uğrayan 16 yaşındaki lise öğrencisi kendini iple tavana asarak intihara kalkıştı

Rize’de 16 yaşında olan lise öğrencisi genç kız kendini iple tavana asarak intihar girişiminde bulundu. Genç kızın intihar etmek istemesinin altından cinsel istismar çıktı. Ailesi 16 yaşındaki kızı son anda kurtarırken ölümden dönen genç kızın yaşadıklarını kağıda çizdiği görüldü. Kızın odasında kendi el çizi olan resimlerin bulunmasının ardından cinsel istismar olayı ortaya çıktı. Yaşadığı travmayı kağıda döken ve karakalem çizimler yapan G.E., hayatına son vermek istedi.

İntihar girişiminde bulunan 16 yaşındaki G.E.’nin odasında bulunan ve kendi çizimi olan resimlere düştüğü notlar dikkat çekti. Genç kız çizdiği resimlere, ‘Yorgunluk sadece bedende olmaz, en çok da yüreklerde hayallerde, umutlarda olur’ notunu düştü. Lise son sınıf öğrencisi olan G.E.’nin 7 ay önce okul servis şoförü olan akrabası tarafından sözlü ve fiziki tacize uğradığı iddia edildi. Talihsiz kızın 4 ay sonra başka bir akrabası tarafından olayları konuşmak için çağrıldığı evde cinsel istismara maruz kaldığı iddia edildi.

AKRABASI TACİZ ETTİ

Olay, Rize’de yaşandı. İddialara göre, lise son sınıf öğrencisi olan 16 yaşındaki G.E., 7 ay önce okul servis şoförü olan evli ve 2 çocuk babası akrabası K.E.’nin hem sözlü hem de fiziksel tacizine uğradı. Serviste kimsenin olmadığı zamanlarda kızı taciz ettiği öne sürülen K.E., genç kızı yaşananları kimseye anlatmaması için tehdit etti. Maruz kaldığı tacize daha fazla dayanamayan G.E.’nin durumu arkadaşlarıyla paylaştığı ve genç kızın durumu öğrenen arkadaşlarının olayı okul idaresine bildirdiği öğrenildi. Okul idarecileri genç kızın ailesine bilgi verdi ve aile şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu. Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan ve hakkında soruşturma başlatılan K.E., ev hapsi ile cezalandırıldı.

İNTİHAR ETMEK İSTEDİ

16 yaşındaki genç kız yaşadığı tacizin etkisinden kurtulmak isterken bu kez de başına gelenleri anlattığı akrabası B.E.’nin tacizine uğradı. B.E., genç kızı olayları konuşmak üzere eve çağırdı ve iddiaya göre evde cinsel istismarda bulundu. Yeni bir travmayla karşı karşıya kalan genç kız bir süre yaşadıklarını kimseye anlatamadı. Geçtiğimiz hafta başına gelenleri ailesine anlatan G.E.’nin söyledikleri üzerine aile B.E. hakkında Rize Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Yaşadığı olayların etkisiyle kendini iple tavana asarak intihar etmek isteyen G.E. ise ailesinin durumu son anda fark etmesiyle ölümden döndü. Kızlarının sesini duyan anne ve babası son anda yetişerek kızlarını kurtardı ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından genç kızı ambulansla Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Hastanede tedavi altına alınan ve psikolojik destek verilen G.E.’nin sağlık durumunun iyi olduğu bilgisine ulaşıldı.

YAŞADIKLARINI KAĞIDA DÖKMÜŞ

Olay sonrasında hakkındaki şikayet üzerine savcılık talimatıyla jandarma tarafından gözaltına alınan B.E., ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. İki kez akrabaları tarafından cinsel istismara maruz kalan ve büyük bir travma yaşayan 16 yaşındaki G.E.’nin ise yaşadıklarını kağıda döktüğü görüldü. Kendisine cinsel tacizde bulunanları ‘Joker’ filminin karakteri ile kağıda çizen G.E., bir köşede korku içinde bekleyen ve intihar eden kız figürlerine de yer verdiği görüldü. Genç kızın çizdiği resimlere düştüğü notlar ise dikkat çekti. Kendi el çizimi olan resimlere notlar ekleyen G.E., ‘Yorgunluk sadece bedende olmaz, en çok da yüreklerde, hayallerde, umutlarda olur’ yazısını ekledi.

Başa dön tuşu