SEYHAN

Kınalı Elleri Karalar başlattı, Akay tamamladı

ZEYDAN KARALAR BAŞLATMIŞTI, AKAY TAMAMLADI

Kadınların sosyal yaşama ve iş hayatına katılmalarını desteklemek amacıyla önceki dönem Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından temeli atılan, Akif Kemal Akay tarafından tamamlanan   Salmanbeyli Kınalı Eller Kadın Kalkınma Kooperatifi binası ve yemek atölyesinin açılışına Adana Valisi Mahmut Demirtaş,ÇUKTOB Başkanı Tayyar Zaimoğlu, tur düzenleyen Seyahat Acentelerinin temsilcileri ile bölge halkı katıldı.

AKİF KEMAL AKAY EV SAHİPLİĞİNİ YAPTI

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’în ev sahipliğinde gerçekleşen açılış ve yöresel yemeklerin Seyahat Acente temsilcilerine tanıtımı sırasında Vali Demirtaş ile konuklar kooperatif hizmet binası ve yemek atölyesini inceledi.

Daha sonra tur düzenleyen Seyahat Acentelerine Salmanbeyli Kınalı Eller Kadın Kalkınma Kooperatifi yemek atölyesinde, bölge kadınları tarafından yapılan yöresel yemekler tanıtıldı. Türkiye’nin değişik yerlerinde gelen Seyahat Acentelerinin yetkililerine yöresel yemekler ikram edilerek özellikleri anlatıldı.

KATILIMCILARDAN PROJEYE ÖVGÜ

Tanıtımda kısa bir konuşma yapan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana yemek kültürünü tanıtan ve kadına ekonomik katkı sağlayan projede emeği geçenlere teşekkür etti.

 Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise kendi döneminde temeli atılan Salmanbeyli Kınalı Eller Kadın Kalkınma Kooperatifi binası ve yemek atölyesinin açılışından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

KARALAR “GÖREVİMİZ KENTTE KULLANILMAYAN ZENGİNLİKLERİ ORTAYA ÇIKARMAK”

Karalar “Bizim görevimiz; kenti değiştiren, kenti dönüştüren, kentte kullanılmayan zenginlikleri ortaya çıkararak onların kullanılmasını sağlamak. Adana ve lezzetlerini Türkiye’ye tanıtmak bizim en büyük vazifemiz. Salmanbeyli Kadınlarının temelini attığı bu atölye bir üretimhane olacak ve tüm kadınlarımıza hem üretim aşamasında hem de kendi iş yerlerini açma hayallerini gerçekleştirmesi konusunda bir örnek teşkil edecektir” dedi.

AKAY “BÖLGE YÖRESEL YEMEKLERİ BÖLGE GASTRONOMİ KÜLTÜRÜ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ise açılışı yapılan Salmanbeyli kınalı eller kadın kooperatifi Yemek atölyesinde üretilen yöresel yemeklerin Gastronomi adına önemli bir adım olacağını söyledi. Yerel Kültürü ve Yemekleri korumak, köy turizmi oluşturmak amacını taşıdıklarını belirten Akay, “Herkesin özlemini duyduğu eski yöresel ürünleri günümüze taşıyarak, ulusal ve uluslar arası pazarlarda Türk kadınının el emeği ürünlerinin pazarlanmasını sağlamak istiyoruz. Seyahat Acentelerinin temsilcileri ile buluşmamız, bu hedefe yönelik adımdır. Bu projeye destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

Çukurova Turistlik Otelciler Birliği Başkanı ve proje destekçisi Tayyar Zaimoğlu’da yapılan projenin Adana’nın unutulmaya yüz tutmuş yemelerinin tekrar ortaya çıkartılıp yaşatılması için büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Başa dön tuşu