GENEL

FARK YARATAN KADINLARIN KONUĞU’ ARZU SABANCI OLDU

Adana Soroptimist Kulübü, geliri ile ‘pilot köyleri’ olan Zeytinli’de  yaşayan kadın ve kız çocuklarının hayatlarında fark yaratacak bir etkinlik gerçekleştirdi. Kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı etkinliğe, MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve eşi Zeynep Sözlü, 6. Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç’ın eşi Ceren Atınç, Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Meral Sevim ve üyeleri, Çocuk Kanser Derneği Başkanı Celal Çelebi ve üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Etkinliğin açılışında kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kadınlara yönelik yapılan bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyor her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Dedi.

 

Soroptimistler kendisi ile aynı imkanlara sahip olmayan kadınların ve kız çocuklarının dolayısıyla toplumun daha iyi, medeni şartlarda yaşaması için projeler üreterek topluma katkı sağlar diyen Adana Soroptimist Kulübü Başkanı Demet Bilici şunları söyledi. “Adana'da 36 yıl önce kurulan Adana Soroptimist Kulübü kurulduğu günden bugüne kadar sayısız proje gerçekleştirerek çok sayıda insanın hayatında fark yaratmıştır. Bu fark kimi zaman meslek sahibi yaptığımız bir kadının gözlerindeki sevinçte kimi zaman da okuma yazma bilmezken çocuğunun karnesini artık okuyabilen bir annenin gururundadır. 2018-2020 dönemi yönetim kurulumuz bu dönem içerisinde burslarımız dışında bir köyü pilot köy olarak belirleyip bu köyün ihtiyaçları doğrultusunda çalışma kararı almış ve pilot köy olarak da Zeytinli köyü seçilmiştir. Köyün muhtarı ve okul müdürü ile yapılan görüşmelerde çok sayıda kadın ve kız çocuğunun okuma-yazma bilmediği öğrenilmiştir. Köyde okuma-yazma kursu açılması ve kütüphane yapılmasına karar verilmiş, gerekli izinler alınmıştır. Bu çalışmalar için gerekli olan finansman desteği yapacağımız projeler ile sağlanacaktır. Yılbaşı Panayırımız ile başladığımız etkinliklerimiz ‘Fark Yaratan Kadınlar’ başlığı altında Arzu Sabancı ile devam etti. Geliri ile ‘pilot köyümüzde yaşayan kadın ve kız çocuklarının hayatlarında fark yaratacağımız bir etkinliğe destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından ‘Fark Yaratan Kadınlar” adlı sunuma geçildi. Moderatörlüğünü Melis Ağazat’ın yaptığı ve Arzu Sabancı’nın konuk olduğu söyleşi ilgiyle izlendi.  Sabancı, kendi hayatından ve buralara nasıl geldiğinden bahsetti. Sunum sırasında katılımcıların da sorularını yanıtlayan Arzu Sabancı etkinlik sonunda kimseyi kırmadı ve tüm konuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Ayrıca Başkan Demet Bilici tarafından Sabancı ve Ağazat’a katkılarından dolayı plaket verildi.

Başa dön tuşu