BÜYÜKŞEHİR

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Karataş Atık Su Arıtma Tesisi bir yılda tamamlandı

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda başlanan Karataş atık su arıtma tesisi bir yıl içerisinde tamamlandı. Sahil ilçesi olan Karataş'ın en büyük problemlerinden olan atık su arıtma tesisi yapımına 2021 yılında başlanmıştı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, sahil ilçesi Karataş’ın en büyük problemlerinden olan arıtma tesisi sorununu çözmek için 2021 yılında devreye girmişti. Yapımına geçtiğimiz yıl başlanan Karataş atık su arıtma tesisi bir yıl içerisinde tamamlandı ve hizmete alındı.

ASKİ TARAFINDAN YAPIMI TAMAMLANDI

Adana’nın sahil ilçesi olan Karataş’ın en büyük sorunlarından biri atıksu arıtma tesisi idi. ASKİ tarafından ilçenin bu sorununun çözülebilmesi için 2021 yılında Karataş atıksu arıtma tesisi yapımına başlanmıştı. Tesis bir yıl içerisinde tamamlanarak hizmete alınan tesis temiz çevre için büyük önem taşıyor. Tesisin faaliyete geçmesi ile birlikte daha önceden denize akan akıp atık suları arıtılıyor. Böylece hem insanlar hem daha hem de deniz canlıları için zararlı olan atık su sorunu ortadan kalkıyor.

SU KİRLİLİĞİ SORUNU ORTADAN KALKTI

Adana’nın Turizm bölgelerinden olan Karataş ilçesinde atık su nedeniyle son yıllarda su kirliliği ve koku problemi yaşanıyordu. Bu sorunun giderilmesi için Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın talimatı ile ASKİ ekipleri harekete geçti ve atık su tesisi yapımına başlandı. Adana’nın turizmine büyük katkı sağlayan ilçedeki Bu problem Böylelikle çözülmüş oldu.

Başa dön tuşu