GENEL

Bosna Hersek-Türkiye arasında kimlikle seyahat dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün başladığı Balkan gezisinde Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Şefik Caferoviç ile yaptığı görüşmenin ardından önemli bir gelişme hakkında bilgi verdi. Bosna Hersek-Türkiye arasında kimlikle seyahat döneminin başladığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaret öncesinde Yunanistan ile ilgili yaptığı açıklamalar da gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bosna Hersek ziyaretinden önemli açıklamalarda bulundu. Bosna Hersek’te seçim kanunu değişikliği ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, seçim yasası ile ilgili kararı 3 liderin vermesi gerektiğini söyledi ve bu duruma yüksek temsilcinin müdahalesinin demokrasinin gereklerine de ters olduğunu belirtti. Ayrıca Erdoğan, Bosna Hersek-Türkiye arasındaki gidiş gelişlerin artık kimlik kartlarıyla yapılacağını da duyurdu.

KİMLİK KARTIYLA SEYAHAT EDİLEBİLECEK

Bosna Hersek’e ziyaret gerçekleştiren ve önemli açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, artık Bosna Hersek-Türkiye arasındaki gidiş gelişlerin kimlik kartlarıyla yapılacağını duyurdu. Erdoğan’ın bu açıklamasıyla Bosna Hersek-Türkiye arası seyahatlerde kimlik kartı dönemi başladı.

YUNANİSTAN’A BİR REST DAHA

Bosna Hersek ziyaretinde olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarında Yunanistan’a bir kez daha yer verdi. Geçtiğimiz günlerde Yunanistan’a seslenen ve ‘İzmir’i unutma. Bir gece ansızın gelebiliriz’ ifadelerine yer veren Erdoğan’dan Yunanistan’a bir rest daha geldi. Yunanistan’ın Türkiye’ye yönelik tahrikleri karşısında bir kez daha resti çeken Erdoğan, ‘Benim bu anlattıklarım bir rüya değil. Bir gece ansızın gelebiliriz diyorsak ne dedim, vakti saati geldiğinde, bir gece ansızın gelebiliriz’ ifadelerini kullandı.

‘SABRIN DA BİR SONU VARDIR’

Balkan ziyaretlerine başlayan ve bugün Bosna Hersek’te olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kez daha Yunanistan ile ilgili konuştu ve ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ sözlerini tekrarladı. Erdoğan’ın daha önceki açıklamalarında kullandığı ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ ifadesi Yunan medyasında büyük yankı uyandırmıştı. Bir kez daha bu sözlerini tekrarlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Eğer bir gece ansızın gelebiliriz diyorsak, bir gece ansızın gelebiliriz. Ellerinde adalar var, bu adalarda üsler var. Buralardan hareketle bize karşı gayri meşru tehditler devam ederse, sabrın da bir sonu vardır. İşte o sabrın sonu selamettir. Sabrın sonu geldiğinde de biz de gereğini yaparız.’ dedi.

Başa dön tuşu