GENEL

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan başörtü açıklaması: Bu yarayı sonsuza kadar kapatacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla başörtü konusuna değindi. Halkın kutuplaştırıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, açılan yaraları kapatmanın cesaret istediğini söyledi ve ‘Bu yaralardan biri de başörtüsü mevzusu. Burada bizim de yanlışlarımız oldu geçmişte. Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz.’ dedi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan bir açıklama yapacağını duyurmuş ve saat 21.00’de bu açıklamanın herkes tarafından dikkatle takip edilmesinin istemişti. Beklenen videoyu paylaşan Kılıçdaroğlu, başörtü konusuna değindi. Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkarıyoruz diyen Kılıçdaroğlu, yarın itibarıyla bu konuyla ilgili bir adım atacaklarını ve kanun teklifini TBMM’ye sunacaklarını söyledi.

‘BU YOL YÜREK İSTİYOR’

Saat 21.00’de sosyal medya hesabından video paylaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Bazı şeyler yürek ister, o yürek benim yol arkadaşlarımda var!’ notunu da videonun başlığına ekledi. Bir süredir ülkenin yaralarını kapatmak ve geleceğe güvenle bakmaktan bahsettiğini söyleyen CHP lideri, ‘Bu yaraları kapatmak cesaret istiyor, cüret istiyor, gönül istiyor, gözü peklik istiyor. Gelecekte gençlerimiz bu sorunlarla boğuşmasın, daha fazla enerji kaybetmesin, kimsenin kalbi kırılmasın, kimsenin gönlünde bir yara açılmasın diye bazen oy kaybetmeyi bile göze almak gerekiyor. Özetle bu yol yürek istiyor yürek. Siyaseten büyük yürek istiyor. Türkiye’yi barıştırma yolu, zor ve engebeli bir yol ve bu yolda hep beraber birlikte yürümek zorundayız.’ dedi.

BAŞÖRTÜ AÇIKLAMASI

Bu yaralardan birinin başörtü mevzusu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, ‘Burada bizim de yanlışlarımız oldu geçmişte ama değişmeyi, öğrenmeyi bildik. Şimdi bir sonraki aşamaya geçme zamanı. Bu meseleyi toplum olarak aşma, geride bırakma zamanı. Konuyu devlet ciddiyetiyle çözme ve siyasetçilerin iki dudağı arasından çıkarma zamanı. Evrensel hukuk ilkeleriyle uyum içinde bir kanuni çerçeve oluşturduk. Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız.’ ifadelerini kullandı.

KANUN TEKLİFİ TBMM’YE SUNULACAK

Yarın itibarıyla bu konuyla ilgili adımın atılacağını ve grup toplantısından hemen sonra kanun teklifinin TBMM’ye sunulacağını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘CHP grubu eksiksiz, amasız, fakatsız ve yüreklice bu kanunun arkasında duracaktır. Sarın da samimiyet turnusolu bu. Bakalım onların tutumu ne olacak? Türkiye’nin yaralarını bir bir kapatma konusunda yol arkadaşlarım benimle. Türkiye’nin çok kanayan yaralarını kapatma konusunda da. Biz daha cesur olacağız. Bundan en ufak bir şüphem yok. Ve sevgili halkım bu zor ama zor olduğu kadar da hakiki olan yolculukta sizi de yanımda görmek istiyorum.’ dedi.

 

Başa dön tuşu