GENEL

BİR MODERNİTE SORUNU OLARAK ERMENİCİLİK

TBB’de gerçekleştirilen konferansa eski Bakan Sadi Somuncuoğlu, Azerbaycan Büyükelçiliği Müsteşarı Pamil Gurbanov, sivil toplum örgütü temsilcileri, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Sabri Erdal Güngör, TBB Genel Sekreteri Av. Sabiha Tekin, Ankara Barosu eski Başkanı Av. Sema Aksoy, avukatlar ve çok sayıda izleyici de katıldı.

 

Konferansın açılışında konuşan Başkan Feyzioğlu, Prof. Dr. Attar’ın dünyada bu konunun öğrenilebileceği ilk isim olduğunu söyledi. Feyzioğlu, “Ermeni diasporasının, kendilerinin çok büyük bir haksızlığa uğradığını tüm dünyada anlatarak tarihi çarpıttığını ve aslında çarpıtılmış, olmayan bir tarihe inandırıldığımızı” söyledi.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin insan haklarına dayanan bir hukuk devleti olduğunu belirten Feyzioğlu, “Türkiye Cumhuriyeti eksiğini elbette gidermekle mükelleftir ama bu olmayan, yaşanmamış bir tarihi bir takım emperyal güçlerin bastırmasıyla kabullenmek anlamına da gelmemelidir” diye konuştu.

 

Türkiye’de gerçek aydınlara ihtiyaç bulunduğunun altını çizen Feyzioğlu, “Öğrendiğimiz bilgiyi paylaşacağız ki Türkiye’de hiç kimse mütareke döneminde İstanbul işgal altındayken İngiliz’e, Yunan’a, Fransız’a, Amerikan’a yaranmayı marifet sayan o aydın müsveddelerinin izinden gitmesin” dedi.

Başa dön tuşu