YÜREĞİR

Adana’da ahır olarak kullanılan köy okulu yaşam merkezine dönüştürüldü

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ahır olarak kullanılan köy okulunu yapılan tadilat sonrasında yaşam merkezi olarak faaliyete soktu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve kullanılmayan okulların vatandaşların hizmetine açılması için geliştirilen proje kapsamında Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ahır olarak kullanılan bir köy okulunu yaşam merkezine çevirdi.

YAŞAM MERKEZİ OLARAK KULLANILIYOR

Atıl duruma düşen ve kullanılmayan, daha önce bahçesinde hayvanların otladığı ağır haline dönüşen okulda şimdi çocuk sesleri yükselmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü köy Yaşam Merkezi oluşturabilmek için kolları sıvadı. proje çerçevesinde daha önce ağır olarak kullanılan okulda tadilat gerçekleştirildi.

ÇEŞİTLİ ATÖLYELERDE YAPILIYOR

Bir zamanlar okul olarak kullanılan ancak 8 yıllık eğitime geçirdikten sonra Atıl duruma düşen okulların yeniden hayat kazanması için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından köy Yaşam Merkezi projesi başlatıldı. Proje kapsamında 81 ile bağlı bütün köylerde tarama yapıldı ve ihtiyaçlar doğrultusunda okulların yeniden değerlendirilmesine başlandı. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü proje kapsamında kolları sıvayarak tek tek okulları tespit etti. Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı pekmezli Mahallesi’nde Eski ilkokul olan ancak yıllar içerisinde Köy halkı tarafından ahır olarak kullanılmaya başlanan bir okulda hayırseverlerin desteği ile yeniden hayat kazandı.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, “Yapılan tadilat sonunda artık burada çocuklar eğitim görmeye başladı. Burada amaç atıl durumda olan okulların yeniden hayat bulması, çocuklara ve ailelere kazandırılmasıdır. Bu okulda da bunun başarıldığını görüyoruz. Bu eğitim yuvasından bir bütün olarak herkes faydalanacak” dedi.

Başa dön tuşu