ÜNİVERSİTE

HEKİMLER YENİ YIL GECESİ KARACİĞER NAKLİNE KOŞTULAR

Operasyona alınan Keskinkılıç’a Karaciğer başarıyla takıldı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’n de gerçekleştirilen operasyon aynı zamanda yeni yılın ilk Karaciğer nakli olma özelliğini de taşıyor.

Adana’nın Seyhan İlçesi Saydam Caddesinde ikamet eden Mehmet Keskinkılıç (52)  yaklaşık bir yıldır Karaciğer yetmezliği ile mücadele ediyordu. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’n de süren tedavisinde Nakil den başka çözüm yolu kalmayan Keskinkılıç dört aydır da uygun Karaciğer bağışı için sıra bekliyordu. Keskinkılıç için uygun Karaciğer haberi 31 Aralık 2019 da geldi. Haberi alır almaz yeni yıl programlarını yarıda kesen Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’n da görevli Doç. Dr. Tolga Akçam, Doktor Öğretim Üyesi Abdullah Ülkü, Doktor Öğretim Üyesi Gökhan Sarıtaş’tan oluşan ekip Mehmet Keskinkılıç’ı yeni yılın ilk saatlerinde nakil için operasyona aldı. Başarılı geçen operasyonla birlikte Keskinkılıç’ın değerleri de normale döndü.

Yeni bir yıla Karaciğer Nakli ile girdiklerine vurgu yapan Doç. Dr. Tolga Akçam bu naklin aynı zamanda Türkiye’de yeni yılın ilk Karaciğer nakli olduğunu dile getirdi. Haberi alır almaz ekip arkadaşlarıyla birlikte tüm yeni yıl programlarını iptal ederek alarm durumuna geçtiklerini belirten Akçam, ameliyatın da son derece başarılı geçtiğine işaret etti.

Akçam, kadavradan ve canlıdan olmak üzere Karaciğer nakillerinin Türkiye’de başarı oranının son derece yüksek olduğunu, hatta nakil için yurtdışından hastaların bile artık Türkiye’yi tercih ettiğini ifade etti. Her ameliyatta olduğu gibi bu operasyonlarda da komplikasyon riskinin mutlaka bulunduğuna değinen Akçam, ancak nakillerde ki başarı oranlarının yüzde 90 ila 95 oranında olduğuna dikkati çekti.

Yeni yılla beraber Karaciğer nakli ile hayata tutunan Mehmet Keskinkılıç ise organ bağışı çağrısı yaptı. Operasyonu gerçekleştiren ekibi de teşekkür eden Keskinkılıç, yeniden yaşama tutunmanın da mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. 

Başa dön tuşu