SPOR

5 Ocak Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu Tamamlandı

Atatürk Parkı önünde başlayan ve 1120 atletin yarıştığı maratonun startını, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak birlikte verdiler.

Kentin tarihi dokusuna dikkat çekilen yarışlar Merkez Parkta sona erdi. Yarı maratona Türk Milli Takım sporcuların yanı sıra birçok ülkeden yabancı sporcu katıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 21 kilometrelik Uluslararası 5 Ocak Adana Kurtuluş Yarı Maratonu'na Türkiye, Etiyopya, Kenya, Fas, Mısır, İspanya, Fransa, Almanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden bin 120 atlet katıldı. 4 kilometrelik halk koşusunda ise 5 bin kişi ter döktü

Adana Valiliği’nin himayelerinde ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği 5 Ocak Kurtuluş Yarı Maratonunun sonunda erkeklerde Kenyalı atlet Joseph Karanja Nganga, 1:01:14’lük derecesiyle kazanırken, yine Kenyalı atlet Bernard Cheruiyot Sang, 1:02:14 ile ikinciliği aldı. 27 Aralık’ta Büyük Atatürk Koşusu’nu kazanan Etiyopyalı Getaye Gelaw ise 1:02:34 ile yarışı üçüncü sırada tamamladı. Kadınlarda Kenyalı İrine Kimais, 1:09:01’lik derecesiyle birinci olurken, Etiyopyalı Atalel Dargie 1:09:49’lük dereceyle yarışın ikinciliğini aldı. Son iki yıldır bu yarışta ikinci olan Kenyalı Daisy Jeptoo Kimeli ise 1:10:27 ile üçüncü oldu. Erkeklerde Türk atletler arasında en iyi dereceyi 1:09:00 ile yedinci olarak Kemal Yıldırım elde ederken, kadınlarda ise milli atlet Yasemin Can Arslan, 1:14:44 derece ile altıncı oldu.

Halk koşusuna katılan vatandaşların tamamına madalyaları verildi.

5 Ocak Kurtuluş Yarı Maratonu’nun ardından 75. Yıl Sergi Salonunda yapılan ödül töreninde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, TAF Başkanı Fatih Çintimar, kürsüye çıkaran atletlere ödüllerini takdim ettiler. 

Başa dön tuşu