TEKNOLOJİ

Twitter, etkin olmayan hesapların kullanıcı adlarını açık artırmaya çıkarabilir

Twitter, aktif olmayan kullanıcıların hesaplarını silmeyi planlıyor. Bu hesapların kullanıcı adlarını açık artırmaya çıkarmayı planlıyor.

Elon Musk’ın ardından Twitter platformunda da önemli değişiklikler yaşanıyor. Musk, özellikle para kazanma odaklı planlar yapıyor. Geçtiğimiz aylarda CEO Elon Musk bir duyuru yaparak yıllardır hesaplarına giriş yapmayan ve tweet atmayan 1.5 milyar Twitter kullanıcısının hesaplarının silineceğini söylemişti.

Uzun süredir kullanılmayan Twitter hesapları silinebilir

Musk, temelde kullanılmayan hesapların kullanıcı adlarını boşaltmaya başlayacaklarını açıkladı. Ayrıca bundan para kazanmanın bir yolunu bulmuş gibi görünüyor. Çünkü The New York Times’ın yeni bir haberine göre şirket, gelirlerini artırmanın farklı bir yolu olarak kullanıcı adlarını satmayı düşünüyor. Rapor, Twitter’ın boş kalan kullanıcı adları için teklif verilebileceği çevrimiçi açık artırmalar düzenlemeyi düşündüğünü söylüyor. Twitter bu konuda henüz bir açıklama yapmadı. Ancak belirli kullanıcı adları için yüksek fiyatların sunulabileceği düşünülüyor.

Twitter için de dün bir güncelleme yapıldı . Elon Musk, geçtiğimiz hafta platforma yeni bir navigasyon altyapısının gelecek hafta geleceğini duyurmuştu. Söz verilen bu adım ilk olarak dün iOS platformu için atıldı. Bu yeni yapı, yandan kaydırma ile “en popüler Tweetler” ve “en son Tweetler” arasında geçiş yapmanızı sağlar. Önceden, sağ üst köşedeki yıldız simgesine basmak ve oradan seçim yapmak gerekiyordu.

Ana sayfada artık TikTok gibi “Sizin İçin” ve “Takip Edilenler” bölümleri yer alıyor. Takip edilenler bölümünde takip ettiğiniz kişilerin paylaşımlarını görebilirsiniz. Artık standart olarak açılan Sizin İçin bölümünde algoritmanın sizin için seçtiği özel içerikleri, takip etmediğiniz kişilerin gönderilerini ve daha fazlasını göreceksiniz. Bir diğer önemli yenilik ise Twitter için yolda. Elon Musk, geçtiğimiz ay platformdaki karakter sınırının 280’den 4.000’e çıkacağını açıklamıştı. Daha uzun Tweetler Şubat ayının başında kullanıma sunulacaktır.

Başa dön tuşu