GENEL

TOKİ sosyal konut projesi başvuru ücretini yatıranlar geri alabilecek mi? Kurada ismi çıkmayanların parası ne olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamayla Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini kamuoyuyla paylaştı. Canlı yayında sosyal konut projesinin tüm detaylarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başvuruların başlayacağı tarihi ve başvuru ücretini de açıkladı. TOKİ sosyal konut projesine başvurular bugün başladı. Başvuruların Ekim ayının sonuna kadar devam edeceği aktarıldı. Öte yandan söz konusu projeyle ilgili vatandaşların en çok merak ettiği konu ise başvuru ücretini yatıranların kurada çıkmaması halinde ücreti geri alıp alamayacakları oldu.

Sosyal konut projesi için başvuru ücretini yatıranlar kurada isimleri çıkmaması halinde yatırdıkları başvuru ücretini geri alıp alamayacaklarını araştırıyor. Bu sabah saatlerinde başvuruları açılan sosyal konut projesine ilgi bir hayli yoğun. Ekim ayının sonuna kadar devam edecek olan başvurularla ilgili tüm detaylar araştırılırken başvuru ücreti ile ilgili de merak edilen pek çok detay var. Peki, TOKİ sosyal konut projesi başvuru ücreti ne kadar? Başvuru ücretini yatıran geri alabilir mi? Kurada ismi çıkmayan başvuru ücretini geri alabilecek mi? İşte tüm merak edilenler…

BAŞVURULAR BAŞLADI

TOKİ sosyal konut projesi için başvurular bugün başladı. 14 Ekim 2022 Çarşamba (bugün) başlayan başvurular 31 Ekim 2022 tarihinde sona erecek. Projeye başvurular Ziraat Bankası ve Halk Bankası’nın yetkili şubeleri ile e-Devlet üzerinden yapılabilecek. E-Devlet başvuruları 28 Ekim 2022 tarihinde sona erecek. Başvurular konut tipi 2+1, 3+1 ayrımı olmadan proje bazında yapılacak.

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

İlk Evim, İlk İşyerim adı verilen projeye başvuru ücreti ise 500 TL olarak belirlendi. Hak sahiplerinin konut tipleri ihale yapıldıktan sonra konut belirleme kurası ile belirlenecek.

KURADA İSMİ ÇIKMAYANLAR ÜCRETİNİ GERİ ALABİLECEK Mİ?

Projede yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebeplerle projenin gerçekleşmemesi durumunda başvuru sahipleri bilgilendirilecek. Kurada ismi çıkmayanlar 500 TL’lik başvuru bedellerini kura çekiliş tarihinden itibaren 5 iş günü sonrasında başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri veya ATM’lerinden geri alabilecek.

Başa dön tuşu