ÜNİVERSİTE

ÇÜ Abdi Sütcü MYO’da Gerçeği Aratmayan Tatbikat.

Tatbikata Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Halil Elekcioğlu,  Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Adana İli AFAD Eğitim Şube Müdürü Cihan Yüzer, Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı İtfaiye Arama Kurtarma Şube Müdürü Tarık Öncel, Çukurova Üniversitesi Sivil Savunma Amiri Muzaffer Yılmaz, Yüksekokul Müdürü, Müdür Yardımcıları, akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Teorik Bilgiler Verilerek Uygulaması Yapıldı.

AFAD Arama Kurtarma Teknisyeni Hikmet Eroğlu tarafından verilen “Birey ve Aileler için Afet Bilinci Eğitimi”nin ardından Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı İtfaiye Eğitim Amiri Adem Cıncık tarafından “Yangın Güvenliği Eğitimi” verildi. Dersliklerde verilen teorik eğitimden sonra okul içinde ve bahçesinde tatbikata geçildi.

 

Gerçeği Aratmayan Deprem, Yangın ve Tahliye Tatbikatı yapıldı.

Tatbikat senaryosu gereği deprem ve ardından çıkan yangın nedeniyle Çukurova Üniversitesi Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu personel ve öğrencileri deprem ve yangın anında yapılması gerekenleri gerçekmiş gibi uyguladı.

Tatbikat sırasında okulda bulunan uyarı sistemleri aktif hale getirilip bina tahliye edilerek, yönetim tarafından kriz merkezi oluşturuldu ve  Acil Durum Ekipleri aktif hale gelerek çalışmalar başladı.

Durum Rektörlük Sivil Savunma Amirliğine, İl kriz Merkezine iletilerek AFAD, İtfaiye, Cankur ekiplerinin olay yerine gelmesi sağlandı. Yüksekokul İlk ve Acil Yardım Programı Öğretim Görevlisi Gülay Halidi yönetiminde İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri tarafından yaralılara müdahale edildi. İtfaiye merdivenli aracı ile İtfaiye Eri ve Arama Kurtarma Personelleri üst katlarda mahsur kalan kişilerin kurtarılmasının ardından Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı personelleri tarafından Yangın Söndürme Cihazlarının kullanımı ile ilgili uygulamalı eğitim verilerek tatbikat sonlandırıldı.

Başa dön tuşu