SİYASET

Sağlıkçılara sınavsız görevde yükselme hakkı tanınmalı

Gürer, Sağlık Bakanlığı’nda görevli personelin görevde yükselme ve unvan değişikliklerinin sınavsız yapılması talebini, soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Nisan ayında yapılması planlanan ancak virüsün yayılmasına engel olmak ve bulaş etkisini en aza indirmek için Sağlık Bakanlığı’nca alınan tedbirler kapsamında ertelenen görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının bir defaya mahsus yapılmaması ve sınava girecek tüm personelin görevde yükselmeleri ve unvan değişikliklerinin sınavsız şekilde uygulanması gerektiğini belirtti. 

 

Konuyu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yönelttiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Korona virüs nedeniyle oluşan sorunlar dikkate alınarak sağlıkçılara sınavsız unvan hakkı verilmesi düşünülmekte midir? Stresli ve yoğun bir dönemde sınava çalışma olanağı daralan sağlıkçılardan sınavsız unvan talepleri doğrultusunda bakanlık tarafından bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?” şeklindeki soru önergesine olumlu yanıt verileceğini umduğunu ifade etti. 

Başa dön tuşu