SPOR

Fenerbahçe 3 Temmuz’daki zararlar nedeniyle İçişleri Bakanlığı’na dava açtı

Fenerbahçe Spor Kulübü, 3 Temmuz dönemindeki zararlar nedeniyle İçişleri Bakanlığı’na dava açtı. Spor manşetlerine bomba gibi düşen dava haberi sosyal medyanın da gündemine oturdu. Fenerbahçe’nin KAP’a yaptığı bildirimde, itibarın iadesi talepli yargı davası açıldı.

Fenerbahçe Spor Kulübü, 3 Temmuz dönemindeki zararlar nedeniyle İçişleri Bakanlığı’na dava açtı. Spor manşetlerine bomba gibi düşen dava haberi sosyal medyanın da gündemine oturdu. Fenerbahçe’nin KAP’a yaptığı bildirimde, itibarın iadesi talepli yargı davası açıldı. Fenerbahçe, 3 Temmuz dönemindeki zararlar dolayısıyla İçişleri Bakanlığı’na maddi ve manevi tazminat davası açtı. Fenerbahçe’den KAP’a yapılan açıklamada, ‘Şirketimizin uğramış olduğu zararlar sebebiyle T.C. İçişleri Bakanlığı’na karşı 19.08.2022 tarihinde İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin 2022/1797 Esas dosyası ile maddi ve manevi tazminat ile Fenerbahçe’ye itibarın iadesi talepli tam yargı davası açıldığını kamuoyuna bildiririz.’ denildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA 3 TEMMUZ DAVASI

Fenerbahçe, 3 Temmuz’daki zararlar nedeniyle İçişleri Bakanlığı’na dava açtığını duyurdu. Fenerbahçe Spor Kulübü, KAP’a yaptığı açıklamada, ‘Şirketimiz tarafından, 3 Temmuz 2011 tarihinde başlayan ve devam eden kumpas soruşturması sırasında Savcılık ve emniyet mensuplarının ağır hizmet kusuru niteliğindeki idari işlem ve eylemleri sonucunda şirketimizin uğramış olduğu zararlar sebebiyle, T.C. İçişleri Bakanlığı’na karşı 19.08.2022 tarihinde İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin 2022/1797 Esas dosyası ile maddi ve manevi tazminat ile Fenerbahçe’ye itibarın iadesi talepli tam yargı davası açıldığını tüm kamuoyuna bildiririz.’ ifadelerine yer verildi.

FUTBOLDA ŞİKE DAVASINDA NE OLMUŞTU?

Futbolda şike davası, 3 Temmuz 2011 yılında başlamış ve söz konusu davada yapılan ceza yargılaması 10 yıllık bir sürecin ardından Yargıtay 5. Ceza Dairesince verilen kararın ardından sona ermişti. Bu kapsamda İstanbul 13. Ağıs Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan ve ‘Tehdit, şike, teşvik primi’ suçlamalarını içeren dava ile ilgili olarak Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında olduğu 4 sanık hakkında beraat kararı verilmişti. Yerel mahkeme tarafından verilen beraat kararı temyiz edilmiş ve temyiz istemi sonrasında dosya Yargıtay 5. Ceza Dairesi’ne gelmişti. Yapılan temyiz incelemesinin ardından eski Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 4 sanık hakkındaki beraat hükümleri onanmıştı.

MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİLER

Hakimler ve Savcılar Kurulu İkinci Dairesi, yıl başında önemli bir karar almış ve Fenerbahçe Şike Davası ile ilgili 38 savcı ve hakimi meslekten ihraç etmişti.

Başa dön tuşu