SAĞLIK

Yaşlılara Vefa

DR. DT. BOĞA, “AMAÇ, YAŞLILARIMIZIN AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI KONFORUNUN ARTTIRILMASI”

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Dt. İzzettin Çamurdan, Dt. Nevin Kilecioğlu, Dt. Mustafa Kalat, Denetleme Kurulu Üyesi Dt. Kubilay Cenk Altuntop ve TDB YKÜ Dt. Buket Uğuz’un da katıldığı proje hakkında bilgi veren Genel Sekreter Dr. Dt. Hasan Boğa, “Sosyal Sorumluluğumuz gereği ‘İleri Yaş Projeleri’ kapsamında birçok etkinlik düzenlemekteyiz. Huzurevinde kalan yaşlılarımızı ziyaret ederek burada yaşayan yaşlı insanlarımıza ağız diş bakımıyla ilgili neler yapabileceklerini, kullandıkları protezlerin bakımları ve nasıl koruyabileceklerini anlatmak istedik. Yaşlılarımızın ağız diş sağlığı konforunun arttırılması ve daha sağlıklı beslenmelerini sağlamanın amaçlandığı bu proje içerisinde yaptığımız muayeneler neticesinde yaşlılarımızın çoğunun damak protez kullandığını gördük. Kendilerine damak protez yapıştırıcıları, protez koruma kutuları, diş fırçası hediye ederek nasıl kullanacaklarını anlattık. Biliyoruz ki ileri yaşlarda iyi çiğnenmeyen yiyecekler genel sağlığı olumsuz etkilemektedir.” dedi.

Yaşlılara diş protez temizliği için önerilerde de bulunan Dr. Dt. Boğa, günde 2 kez dişler fırçalanmalı, hareketli protezler yemeklerden sonra çıkarılıp, bol su ile yıkanmalı, protez ağızda olmadığı zamanlarda mutlaka su içerisinde bırakılmalı, yılda 2 kez diş hekimine gidip kontrol olmaları, sonradan oluşacak problemlerin önüne geçer diye konuştu.

 

TÜLÜ, “YAŞLILARIMIZ SAHİPLENİLSİN İSTİYORUZ”

Seyhan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin çalışmaları hakkında kısa bilgi veren Müdür Vekili Ünzile Uzun Tülü, "Kuruluşumuzda Rehabilitasyon (Yatağa bağımlı) Yaşlısı ve Huzurevi Yaşlısı olarak iki bölümde hizmet veriyoruz. Merkezimizde  37’si kadın 108 yaşlımız bulunmakta olup, yaşlılarımızı mutlu etmek için elimizden gelen çabayı harcıyoruz. Yaşlılarımıza spor aktiviteleri yaptırıyoruz. Kapalı cam seramız da çeşitli ürünler yetiştiriyorlar. Elişi atölyemiz de seramik çalışması, ahşap boyama, elişi örgüsü gibi çalışmalar yapıyorlar. Yapılan elişi göz nuru çalışmaları düzenlediğimiz sergilerde sunuyoruz. Her ay, o ay doğanlar için doğum günü partisi düzenliyoruz. Ben bu vesile ile insanlarımıza seslenmek istiyorum. Huzurevlerini sahipsiz bırakmasınlar. Devlet çalışanları olarak yaşlılarımızın tüm temel ihtiyaçlarını biz burada karşılıyoruz. Dışarıdan gelen her bir ziyaret yaşlılarımızı ayrı şekilde mutlu ediyor. Yakınları olan yaşlılarımız olduğu gibi kimsesi olmayan yaşlılarımız da var. Özellikle gençlerimiz yaşlılarımızı ninelerinin dedelerinin yerine koyarak sahiplensinler. Hayır dualarını alsınlar istiyoruz. Bu gün diş hekimleri odası yöneticileri yaşlılarımızla tek tek ilgilendi. Ağız diş sağlıklarını kontrol ettiler. Bu yakın ilgiden yaşlılarımız mutlu olduğu gibi bizde mutlu olduk. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Başa dön tuşu