GENEL

Çalışanlara ödenen yemek ücreti vergiden muaf tutulacak

İstanbul Ticaret Odası’nın etkinliğine katılan ve burada önemli açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işveren ve çalışanlarla ilgili müjdesini de paylaştı. Başta ekonomi olmak üzere gündemdeki çok sayıda konuya değinene Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımcılara da seslendi. Yatırımcıları düşük faizle yatırıma davet eden Erdoğan, çalışanlara ödenen yemek ücretinin de vergi istisnası kapsamına alınacağını duyurdu.

Yarın gerçekleştirilecek Kabine toplantısı öncesinde bugün İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri etkinliğine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada çok önemli açıklamalara yer verdi. Açıklamalarında yatırımcılara da seslenen Erdoğan, ‘Sizleri düşük faizle yatırıma davet ediyorum. Çünkü düşük faizle aldığınız krediyle yapacağınız yatırımlar istihdam sağlayacaktır.’ dedi. Öte yandan Erdoğan, yemek, elektrik ve ısınma giderlerinin vergi istisnası kapsamına alınacağı müjdesini de paylaştı.

YATIRIMCILARA DÜŞÜK FAİZ ÇAĞRISI

İstanbul Ticaret Odası’nın Haliç Kongre Merkezi’ndeki etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımcılara önemli bir çağrıda bulundu. Konuşmasında yatırımcılara seslenen Erdoğan, ‘Başta kamu bankası olmak üzere sizleri düşük faizle yatırıma davet ediyorum. Çünkü düşük faizle aldığınız krediyle yapacağınız yatırımlar istihdam sağlayacaktır. Üretim sağlayacaktır, ihracatı artıracaktır ve cari fazlayı da lehimize döndürecektir.’ dedi.

‘ENFLASYONU TEK HANELİ RAKAMLARA DÜŞÜRMEYE KARARLIYIZ’

Açıklamalarında enflasyon konusuna da yer veren Erdoğan, Enflasyonu olması gerektiği gibi tek haneli rakamlara düşürmeye kararlıyız. Şubat ayından itibaren enflasyonu makul seviyelere indireceğiz.’ ifadelerini kullandı. Faiz, enflasyon ve kur dengelerinin aslında hiçbir şeye çözüm sağlamadığını söyleye Erdoğan, ‘Enflasyonu faiz oranlarını sabitleyerek kontrol altına almayı artık kimse konuşmuyor. Sayın Putin bizzat, geçmişte yüksek faizi savunurken o da faizi düşürmeye başladı ve faizi 8,6’ya kadar indirdi.’ dedi.

ÇALIŞANLARIN YEMEK ÜCRETLERİ VERGİ İSTİSNASI KAPSAMINA GİRİYOR

Konuşmasının devamında çalışanlar için de bir müjde paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışanlara ödenen yemek ücretlerinin vergi istisna rakamlarının değiştirilmesi ile ilgili olduğunu belirtti ve ‘Yıl sonunda yeniden değerleme oranına göre bu rakamı belirleyeceğiz. Yemek ödemelerinde restoran, lokanta ve yemek kartı kullanma zorunluluğunu kaldırıyoruz. Çalışanlara nakden ödenen yemek faturaları da vergi istisnası kapsamına girecektir. İşverenlerin çalışanlara doğalgaz, elektrik ve ısınma desteklerinin 1000 liralık kısmını gelir vergisinden, sigorta prim kesintisinden muaf tutuyoruz.’ dedi.

Başa dön tuşu