GENEL

TUBİTAK 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına PRAL Damga Vurdu

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlenen ödül töreninde Adana’nın gururu PRAL, Coğrafya dalında Danışman Öğretmen, Miraç Akar’ın öğrencileri Elif Eğer ve Veli Tuna Güneş “Yer şekillerini ve Ülkemizdeki Örneklerini Model Üzerinden kalıcı ve pratik şekilde öğrenme” konulu çalışmalarıyla 1.lik ödülüne layık görüldü.

 

Türk Dili ve Edebiyatı dalında “Bitişik ve Ayrı Yazılan Sözcükleri Yapboz Magnetler İle Eğlenerek öğrenme” konulu projesiyle Danışman Öğretmen Sibel Erkal’ın öğrencisi Duru Yapıcı 2.lik ödülü alarak Adana’da eğitimde yıldızı hızla yükselen Piri Reis Anadolu Lisesi, yarışmaya damgasını vurdu.

Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Bilgili Öğrencilerin Mutluluklarına Ortak Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili yarışmada birinci olan PRAL öğrencileri Elif Eğer ve Veli Tuna Güneş’e madalyalarını taktıktan sonra çiçeklerini vererek başarılarının devamını diledi. Prof. Dr. Bilgili, daha sonra öğrencilerle kucaklaşarak mutluluklarına ortak oldu.

TUBİTAK 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda ikinci olarak derece yapan Duru Yapıcı'nın madalyasını Maraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkuş taktı. Tören sonunda ödüllerini alan PRAL öğrencileri Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ve Maraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkuş ile bu gururu paylaşarak anı fotoğrafı çekildi.

Darısı Ankara’daki Finale

Bizde Adana Ses Haber ailesi olarak, PRAL’ın başarılı Müdürü, Murat Koçer başta olmak üzere; okul yönetimine, Öğretmenlere, başarıya giden bu yolda öğrencilere verdikleri eğitimden dolayı kutluyor, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. PRAL’ın bu başarısını Ankara’da yapılacak Final yarışmasında da göstermesini temenni ediyoruz.

Başa dön tuşu