ÇUKUROVA

ÇUKUROVA’YA ULUSLARARASI TENİS AKADEMİSİ KURULUYOR

Başkan Çetin, 13 dönüm alan üzerine inşa edilecek uluslararası tenis akademisinin müjdesini verdi. Çetin, “Tenis akademisinin yanı sıra, Adana Koop bölgesine bir kapalı spor salonu, Çıraklık Okulu yanındaki 70 dönümlük alana da, nizami ölçülerde futbol sahası ve Türkiye’nin en büyük kapalı spor salonlarından biri hizmete girecek” dedi.

ULUSLARARASI TENİS AKADEMİSİ
Merkez Çukurova İlçesi Fazlı Meto Bulvarı’ndaki 13 dönümlük arazinin spor tesis alanına dönüştürülmesi ile ilgili gündem maddesinin oylanması öncesinde konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Bu alana uluslararası tenis akademisi inşa edeceğiz.

 

Türkiye Tenis Federasyonu ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün de uygun görüşüyle, bu projeyi hayata geçireceğiz. Adana’mızda, 10 binlerce hemşerimiz, tenis sporuyla ilgileniyor. Adana'dan daha küçük illerde bile olan tenis akademisi ve uluslararası turnuvalarının yapılabileceği bir merkez kort, kapalı kort gibi göğsümüzü gererek, söyleyebileceğimiz bir tesis eksikliğimiz vardı” diye konuştu.
 

 

Ortak bir projeyle Adana’ya ve Çukurova’ya çok harika bir tenis akademisi kazandırılacağını belirten Başkan Çetin, Fazlı Meto Bulvarı üzerinde, Kriminoloji Labaratuvarı bölgesinde, 13 dönümlük alanda yapılacak tenis akademisinin, Adana sporuna da heyecan getireceğini söyledi.

 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KAPALI SPOR SALONU
Spor tesisi projelerinin tenis akademisi ile kalmadığını belirten Başkan Çetin, Adana Koop bölgesinde 2 bin kişilik kapalı spor salonu projesinin lakın zamanda hayata geçirileceğini, önceki dönemde Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne atletizm piste olarak tahsis edilen 70 dönümlük alanda ise, nizami ölçülerde futbol stadı ve 7 bin 500 kişi kapasiteli Türkiye’nin en büyük kapalı spor salonlarından birinin açılacağını kaydetti.

 

 

Başkan Çetin, “Bunlar gurur verici projeler. Bu projelerin bizim dönemimizde yapılması mutluluk verici. Bu konudaki desteği için belediye meclis üyesi arkadaşlarıma ve emeği geçen tüm kurum bürokratlarına ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. 13 dönümlük alanın, spor tesis alanına dönüştürülmesi maddesi, meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

Başa dön tuşu