ÜNİVERSİTE

BU BAŞARI ULUSLARARASI ALANDA BİR İLK

Temel hedefini “kalite” olarak belirleyen Balcalı Hastanesi Merkez Laboratuvarı 3 kez üst üste JCI “Joint Commission International”a akretide olarak bir ilki de başarmanın onurunu yaşamıştı. Bu kez yine aynı kuruluş gerçekleştirdiği denetimler sonucu dünyanın nadir sağlık kurumlarında rastlanan sıfır hata ile bu akreditasyonu bir kez daha yeniledi.

 

 

BALCALI İLK KALITE BELGESİNE SAHİP ÜNİVERSİTE HASTANESİ

 

Konuyla ilgili bilgi veren Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Merkez Laboratuvarı Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Özlem Görüroğlu Öztürk ,Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Merkez Laboratuvarı olarak sıfır hata ile bu akreditasyonu almış olmalarından dolayı son derece gururlu olduklarının altını çizdi.

 

Laboratuvarın Joint Commission International (JCI) 'ın akreditasyon denetimini başarıyla tamamlayarak kaliteden ödün vermeden çalıştığını bir kez daha ispatlandığını dile getiren Öztürk, üstelik denetimlerin, diğer denetimlerden farklı olarak "0" hata ile ve uluslararası standartlardaki bir laboratuvarın alabileceği en yüksek skor ile denetimi tamamlandığını, Laboratuvarın 2006 yılında JCI dan akredite olarak Türkiye'nin ilk kalite belgesine sahip üniversite hastanesi klinik laboratuvarı olduğuna işaret etti.

 

Öztürk, üstelik halen Türkiye'de sayısı 1500'ün üzerinde olan ruhsatlı laboratuvarlardan 15'i özel kurum, 7'si devlet kurumu olmak üzere sadece 22 laboratuvarın bu akreditasyona sahip olduğunu, Türkiye’de halen 70’in üzerindeki Üniversite Hastanesi’nin laboratuvarından sadece 2 tanesinin akreditasyonun bulunduğunu sözlerine ekledi. Öztürk, Bu kalite belgesinin ayrıca Amerika'da yayınlanan uluslararası gezi rehberlerinde Türkiye'de gidilebilecek sağlık kurumları arasında " Balcalı Hastanesi Merkez Laboratuvarı" olarak yer alınmasını sağladığını belirtti. 

 

Joint Commission International adına denetimlerde bulunan Diana Hopkins ise dünyada bir sağlık kurumuna “sizin hakkınızda herhangi bir kusur bulamadık” demenin çok nadir olduğunu ve durumdan dolayı son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Hopkins,”umarım bu başarıyla tüm çalışanlar olarak büyük guru duyuluyordur çünkü bu akreditasyonu almak isteyen çok sağlık kuruluşu var ve bu başarı gerçekten çok özel” cümlelerini kulandı.

 

Balcalı Hastanesi Başhekim yardımcısı ve Hastane Kalite Direktörü Doç. Dr. Tamer Cevat İnal, da 2005 yılı Ocak ayından itibaren akreditasyon çalışmalarına başladığını, bu amaca yönelik olarak uluslararası akreditasyon hizmeti veren JCI “Joint Commission International” için ABD ile temasa geçildiğini ifade etti. İnal, Ocak 2017 tarihine kadar JCI tarafından 3. kez akredite edilmiş bir laboratuar olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini bu yeni akreditasyon ile de merkez labaratuarın kalite seviyesini çok üst sıralara çektiğini dile getirdi.

 

Labaratuvar Direktörü Prof. Dr. Akgün Yaman’da Merkez Laboratuarı’nın hastaların tanı ve tedavilerinin takibinde kaliteli, güvenilir, ispat edilebilir, hızlı ve doğru klinik laboratuvar hizmetini sunmayı amaçladığını, bu yoldan hareketle bilimsel gerçeklerle çalışmak, dünya standartlarında bir laboratuar olmak, hastanemizin ve bölgemizdeki hekim ve sağlık kurumlarının laboratuar ihtiyacını karşılamak, hasta haklarına saygılı, onlara değer veren sevgi ve saygıya dayalı güler yüzlü bir laboratuar hizmetini sunmak amacıyla yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarının altını çizdi.

 

BAŞHEKİM TAŞOVA TÜM ÇALAIŞANLARI KUTLADI

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova ise dünya çapında elde edilen bu başarının son derece önemli olduğuna vurgu yaparak, Merkez Laboratuvarı’nda 5 Öğretim Üyesi, 1 Uzman Doktor. 2 idari personel, 13 Hemşire, 66 teknisyen, 16 kayıt elemanı, 2 sekreter, 5 yardımcı personel görev yapıyor. Laboratuar’da Klinik Biyokimya, Klinik Mikrobiyoloji, Seroloji ve İmmünoloji ile Moleküler birimleri bulunduğunu, Balcalı Hastanesi Merkez Laboratuarı 365 gün 24 saat hizmet verdiğine dikkati çekti.

 

Taşova ayrıca, Balcalı Hastanesi Başhekim yardımcısı ve Hastane Kalite Direktörü Doç. Dr. Tamer Cevat İnal, Merkez Laboratuvar Sorumlusu Prof. Dr. Akgün Yaman, Mikrobiyoloji Birim Sorumlusu Doç. Dr. Filiz Kibar, İmmünoloji Birim sorumlusu Doç. Dr. Salih Çetiner, Merkez Laboratuvarı Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Özlem Görüroğlu Öztürk, Biyokimya Biriminden Uzm. Dr. Gülçin Dağlıoğlu ve başta kalite ekibi olmak üzere laboratuvarın tüm çalışanlara teşekkür ederek kutladı.

Başa dön tuşu