GENEL

Türkiye ve Ukrayna arasında altyapı anlaşması! İmzalar atıldı

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ukrayna’yı ziyarette bulundu. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak uçakla Polonya’ya indi daha sonra ise karayolu ile Lviv’e geçti. Erdoğan ve Zelenski, Lviv’de Potoçki Sarayı’nda bir araya geldi.

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ukrayna’yı ziyarette bulundu. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak uçakla Polonya’ya indi daha sonra ise karayolu ile Lviv’e geçti. Erdoğan ve Zelenski, Lviv’de Potoçki Sarayı’nda bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya ile savaşta olan Ukrayna’ya yaptığı ziyaret dünya basınında da geniş yer buldu. Erdoğan ve Zelenski arasındaki görüşmenim ardından açıklama yapıldı. Türkiye ve Ukrayna arasında bir takım anlaşmalar imzalandığı da öğrenildi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukrayna ziyaretinden öne çıkan başlıklar…

GÖRÜŞME 40 DAKİKA SÜRDÜ

Rusya ve Ukrayna arasında aylardır süren savaş hala devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Rusya ile savaş süreci devam eden Ukrayna’ya ziyarette bulundu. Potoçki Sarayı’nda Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir araya gelen Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Başkanı Hakan Fidan eşlik etti. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

ANLAŞMA İMZALANDI

Tüm dünyanın gözünü çevirdiği görüşmenin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ‘Erdoğan’ın ziyareti bize desteğinin güçlü bir göstergesidir’ ifadelerine yer verdi. Diğer yandan yapılan bu kritik görüşmenin ardından Türkiye ve Ukrayna arasında birtakım anlaşmalar da imzalandı. İki ülke arasında imzalanan anlaşmalardan biri de Ukrayna’nın savaş sebebiyle tahrip olan altyapısının inşası için imzalanan anlaşma oldu. Söz konusu anlaşma, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov tarafından imza altına alındı. Bu anlaşma ile iki ülke arasında Ukrayna’nın yeniden inşası için bir görev gücü oluşturulacak. Bu görev gücü ile ülkedeki yollar, su ve elektrik altyapısı, köprüler, okul ve hastane gibi sosyal ve ekonomik önem taşıyan tesislerin yeniden inşası için çalışmalar birlikte koordine edilecek.

 

Başa dön tuşu