BÜYÜKŞEHİR

Adana’da klima açmamak için kapı açık seyreden toplu taşıma araçları faciaya davetiye çıkarıyor

Adana'da sıcak havalarda yakıttan tasarruf etmek için klima açmak yerine kapağı açarak yolculuk yapan minibüsler ve özel halk otobüsleri adeta kazalara davetiye çıkarıyor.

11 Temmuz tarihinde Mersin’in Tarsus ilçesinde kapısı açık minibüsten düşerek ölen Meryem Özkıraç Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Ancak bu olaydan hala ders çıkarılmadı. Adana’da sıcak havalar etkili olmaya devam ederken toplu taşımada hala bazı şoförler seyir halindeyken klima açmak yerine kapıları açmayı tercih ediyor. Bu duruma isyan eden yolcular, klima açmak istemeyen şoförlerin klimaların bozuk olduğunu parçalarını eksik olduğunu söyleyerek kendilerine bahane ürettiğini iddia ediyor.

Diğer yandan 40 dereceyi bulan hava sıcaklığında klima açmayan şoförlerin kapağı açarak önlem almaya çalışması vatandaşların cep telefonu kameraları tarafından da kaydedildi. Cep telefonu kamerasına yansıyan bazı görüntüler de toplu taşıma araçlarının tıklım tıklım olmasına rağmen klimalarını açılmadığı aynı zamanda kapısı açık olan minibüslerinin son sürat ilerlediği görülüyor.

Kazaya davetiye çıkarıyor

Adanalı vatandaşlara göre toplu taşıma araçları yaklaşık 10 kilometre boyunca bu şekilde seyahat ediyor. Şehir merkezine ve denetleme noktalarına yaklaşınca klimaları açan otobüsler diğer bölgelerde ise kapısı açık şekilde seyretmeyi tercih ediyor. Yolcular, otobüslerin ya da minibüslerin ara sokaklara girdikleri andan itibaren klimaları kapattığını ve kapıları açtığını söylüyor.

Plakası tespit edilenlere ceza kesiliyor

Adana’dan gelin ve sosyal medyada yayınlanan görüntüler tepki çekerken Adana minibüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nihat Sözütek de konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sözütek, “Gerek sosyal medyaya gerekse odamıza ulaşan görüntüler mevcuttur. Bu görüntülerde plakası tespit edilen durak ve şoförlere gerekli para ve idari cezalar verilmektedir. Vatandaşlarımız kapısı açık yolculuk eden özel toplu taşıma araçlarının plakasını ve görüntülerini odamızla paylaşabilir” dedi.

Başa dön tuşu