GENEL

YKS ek tercih ne zaman 2022? YKS ek tercih olacak mı? YKS ek tercih kılavuzu 2022

Milyonlarca üniversite adayının merakla beklediği üniversite tercih sonuçları bugün açıklandı. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM’nin internet adresinden sonuçlarının ardından ek yerleştirme sonuçlarına gözler çevrildi. İlk tercihlerine göre herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar YKS ek tercih tarihlerini araştırmaya başladı. Şimdi gözler YKS ek tercih tarihlerine ve detaylarına çevrildi.

Milyonlarca üniversite adayının merakla beklediği üniversite tercih sonuçları bugün açıklandı. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM’nin internet adresinden sonuçlarının ardından ek yerleştirme sonuçlarına gözler çevrildi. İlk tercihlerine göre herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar YKS ek tercih tarihlerini araştırmaya başladı. Şimdi gözler YKS ek tercih tarihlerine ve detaylarına çevrildi. İlk tercih sonuçlarına göre herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için YKS ek tercih tarihleri araştırılmaya başlandı. YKS ek tercih işlemleri ve ek tercihlerin başlayacağı tarih için yoğun bir araştırma var. Peki, YKS ek tercih ne zaman 2022? YKS ek tercih olacak mı? YKS ek tercih tarihleri ne zaman? YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? İşte detaylar…

YKS EK TERCİH NE ZAMAN 2022?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2022 YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonucunda boş kalan veya kayıt olmama sebebiyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. ÖSYM tarafından merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar ek yerleştirme için başvuru yapamayacak. Henüz 2022 ek yerleştirme tarihleriyle ilgili herhangi bir tarih verilmedi. 2022 YKS ek yerleştirme süreciyle ilgili tarihlerin ÖSYM tarafından ilan edilmesi bekleniyor.

2022 YKS KAÇ TANE EK TERCİH HAKKI OLACAK?

2022 YKS ek tercih işlemleri ile ilgili merak edilenlerin başında adayların kaç tane ek tercih hakkı olacağı geliyor. Adayların ilk tercih yaptığı dönemle aynı tercih hakkı olacak. Adaylar, ek yerleştirme sürecinde en fazla 24 tercih yapabilecekler.

2022 YKS EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme ile ilgili merak edilen bir diğer detay ise ücret. Ek yerleştirme tercih ücreti 30 TL olarak belirlendi. Ek yerleştirme için tercih yapan adayların ek yerleştirme ücretini yatırmamaları halinde ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacaktır.

Başa dön tuşu