GENEL

Gram altın çeyrek altın fiyatları! FED faiz kararının altın fiyatlarına etkisi

Amerikan Merkez Bankası (FED) tarafından açıklanan politika faizi kararının ardından gözler dolar kuru ve altın fiyatlarına çevrildi. FED, beklentiler dahilinde 75 baz puanlık artırıma gitti ve politika faizi 3,00-3,25 seviyesine yükseltildi. Bu kararın ardından dolar ve altın fiyatlarında hızlı bir yükseliş başladı. FED faiz kararının ardından en çok araştırılan konular arasında olan altın fiyatlarında yükseliş sürüyor. Kararın açıklandığı dakikalarda yükselmeye başlayan gram altın saat 21.55 sularında 989,24 TL seviyelerinde seyretti.

FED faiz kararının ardından en çok araştırılan konu altın fiyatları oldu. Altın fiyatlarının faiz kararından nasıl etkilendiği ve ne durumda olduğu merak ediliyor. Karar açıklandığı dakikalarda yükselişe geçen altın fiyatlarında hareketlilik sürüyor. Gram altın, çeyrek altın fiyatları karar sonrasında en çok araştırılan konuların başında gelirken altın fiyatlarındaki son durum saniye saniye takip ediliyor. Peki, gram altın ne kadar? Gram altın yükseldi mi? Çeyrek altın kaç tl, ne kadar? Çeyrek altın yükseldi mi? İşte altın fiyatlarındaki son durum…

GRAM ALTIN 990 TL’YE DAYANDI

FED faiz kararının açıklandığı dakikalardan itibaren hareketlilik yaşayan altın fiyatlarında hızlı yükseliş devam ediyor. Gram altın fiyatları faiz kararının ardından en çok araştırılan konuların başında yer aldı ve sosyal medyaya da damga vurdu. Faiz kararı sonrasında hızlı bir yükseliş yaşayan gram altındaki son durum anlık olarak değişiyor. Gram altın, saat 22.12 sularında 993,81 TL seviyesine dayandı. Çeyrek altının güncel fiyatı ise 1.66,00 TL seviyesinde.

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDER Mİ?

FED faiz kararının ardından altında yaşanan hızlı yükselişin önümüzdeki günlerde de devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. Konuyla ilgili Milliyet’e önemli açıklamalarda bulunan İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Tuna Çetinkaya, altın fiyatlarının genel anlamda sıkılaştırma beklentisi ile baskı altında olduğunu söyledi. Rusya’nın seferberlik ilanı ile jeopolitik risklerin tekrar gündeme geldiğini söyleyen Çetinkaya, altın fiyatlarında toparlanma görülebileceğini belirtti. Altın fiyatlarının yukarıya doğru esnek olacağı yorumunda bulundu. Şu an da faizlerin 3.25 olduğunu söyleyen Çetinkaya, bir sonraki toplantı için de tahminini söyledi ve 50 baz puan yükseltilebileceğini ifade ederek, ‘Yıl sonu itibarıyla FED’in fazileri yüzde 4’ün üzerine çıkaracağını düşünmüyorum’ dedi.

DOLAR YORUMU

FED faiz kararı ile birlikte yükselişe geçen dolar kuru ile ilgili de yorumlarını aktaran Tuna Çetinkaya, faiz artırımlarına ilerleye dönemde de devam edileceğine yönelik sinyal verilmesi halinde dolar endeksindeki yüksek seyrin devam edebileceğini belirtti. Tahvil fiyatlarının gelecek açıklamalara bakacağını söyleyen Çetinkaya, ‘Powell, güvercin sinyal vermezse tahvil faizi hala güçlü kalmaya devam edecek’ yorumunda bulundu.

 

Başa dön tuşu