SEYHAN

Adana’da yarışlara hazırlanan engelli gencin bisikletini çaldılar

Adana'da, uzun yıllardan beri tek bacağı ile yüzlerce kilometre bisiklet kullanan engelli Ahmet'in bisikleti Hırsızlar tarafından çalındı. Yarışlara hazırlanan ve annesinin mezarına da bu bisikletle giden Ahmet hırsızlara bisikletimi geri getirin diye seslendi.

Adana’da yaşayan Ahmet, küçükken babasının kamyonetinin altında kalması sonucu sol bacağını kaybetti. Ahmet O günden sonra bisikletine sarıldı. Tek bacağı ile 200 kilometre pedal çeviren ve annesinin mezarını ziyarete giden Ahmet bisikletin çalınması ile birlikte sarsıldı.

KÜÇÜKKEN BABASININ KAMYONETİN ALTINDA KALDI

Adana’da yaşayan 32 yaşındaki Ahmet Dönmez, henüz 13 yaşındayken babasının kullandığı kamyonun ön tekerinin altında kaldı. Sol bacağı kesilen Ahmet O günden sonra tek bacağı ile hayata tutundu ve birçok spor dalı ile ilgilenmeye başladı. 3 yıl önce bisiklet kullanmaya başlayan Ahmet pedal çevirerek hayata tutundu. Ancak geçtiğimiz günlerde Adana’nın Merkez Seyhan ilçesine bağlı Tellidere Mahallesi’nde yaşadıkları bahçenin apartmanın bahçesinden Ahmet’in bisikleti çalındı. Pedal çevirerek hayata tutunan Ahmet bisikletinin çalındığını polis ekiplerine haber verdi ve hırsızların yakalanması için çalışma başlatıldı.

BİSİKLETİNİ ÇALAN HIRSIZLARA SESLENDİ

4 Eylül’de İzmir’de yapılacak olan bisiklet yarışlarına hazırlanan Ahmet, bisikletini çalan hırsızlara geri getirmeleri için Seslendi. Ahmet Dönmez, “Yarışlara hazırlandığım için antrenmandan yorgun geliyorum. O nedenle bisikletimi kilitlemeyi unutmuşum. Hırsız da bisikletimi çaldı. Bisikleti ben tek ayakla sürüyorum. Bisiklet benim elim, ayağım. Olmayan bir uzvum. Ben bisikletle markete de gidiyorum, şehirler arası yolculukta yapıyorum, yarışlara da katılıyorum. Bisikletimin çalınması beni çok üzdü. Bisiklet benim ikinci hayatım” dedi.

Başa dön tuşu