SİYASET

Kara kışa inat, bahar gelecek

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Milletvekili Müzeyyen Şevkin ile gittiği kar altındaki Tufanbeyli ilçesinde, "Kara kışa inat, bahar gelecek. 31 Mart'ta Tufanbeyli ve Adana makus talihini yenecek" dedi. 
 
Ovadan yaylalara, kent merkezinden köylere dek seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, kar altındaki Tufanbeyli'de 2 gün boyunca seçim çalışmasına katılarak destek istedi. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ile birlikte Tufanbeyli'ye çıkarma yapan Ayhan Barut'u, Tufanbeyli Belediye Başkan Adayı Ahmet Aktürk ve CHP İlçe Başkanı Mustafa Aktürk ile partililer karşıladı. Başkan Adayı Ahmet Aktürk'ün merkez seçim ofisine giderek yurttaşlarla buluşan Ayhan Barut ve Müzeyyen Şevkin, Adana ve Tufanbeyli'nin 31 Mart'ta makus talihini yeneceğini söyledi. 
 
KAR ALTINDAKİ KÖYLERİ GEZDİLER
 
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ve Müzeyyen Şevkin, Tufanbeyli'de karlı dağların eteğine kurulu köylere çıkarma yaptı. 
Tufanbeyli Belediye Başkan Adayı Ahmet Aktürk ile karlı yolları aşıp Kurtuluş Savaşı'nın simge komutanı Doğan Bey'in köyü olan Doğanbeyli'ye geçen Barut ve Şevkin, burada üretici köylülerden başkan adayları için destek istedi. O sırada Saimbeyli ilçe köylerini dolaşan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar da, Barut ve Şevkin'in çalışma yaptığı köye gelerek halkı selamladı. Tufanbeyli İlçe Başkanı Mustafa Aktürk ile eski CHP İl Yöneticileri Metin Taştan, Tevfik Ongun ve Yüksel Karaaslan'ın da yer aldığı grup, daha sonra ile Çatalçam köyünde yurttaşlara seslendi. Akşam geç saatlere dek köyleri gezen Ayhan Barut ve Müzeyyen Şevkin, Kayseri sınırındaki Doğanlı köyüne de giderek Büyükşehir Adayı Zeydan Karalar ve Tufanbeyli Adayı Ahmet Aktürk'ün dertlere derman olacağını söyledi. Köy gezilerinin ardından ilçe merkezine dönen Ayhan Barut, Başkan Adayı Ahmet Aktürk'ün seçim ofisi önünde toplanan coşkulu kalabalığa seslendi. 
 
EN UZAK KÖYLERDE DESTEK İSTEDİ
 
Yoğun kar yağışı altındaki Tufanbeyli'de seçim çalışmalarına ikinci gün de devam eden Ayhan Barut, İlçe Başkanı Mustafa Aktürk ve Meclis Üyesi adaylarıyla birlikte İlçe Kaymakamı Hacı Ferhat Atar, İlçe Emniyet Amiri ve İlçe Jandarma Komutanı'nı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Ziyaretlerin ardından Belediye Başkan Adayı Ahmet Aktürk ile birlikte Bozgüney köyüne geçen Ayhan Barut, üretici köylülerin geçim ve hayat şartlarını kolaylaştırmak için mücadele edeceklerini duyurdu. Karsavuran köyünde halka hitap eden Barut, Yamanlı ve Kayarcık köyünde de üretici köylülerden Ahmet Aktürk ve Zeydan Karalar'a destek vermelerini talep etti. Kayseri sınır köylerinin ardından Kahramanmaraş Göksun sınırındaki Kirazlıyurt köyüne de giden Ayhan Barut ile beraberindekiler, köylülerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Tufanbeyli Belediye Başkan Adayı Ahmet Aktürk ve Büyükşehir Adayı Zeydan Karalar'ın dertlere derman olacağını anlatan Ayhan Barut, "Her yer kar olsa da Tufanbeyli'nin ve Adana'nın baharı çok güzel olacak. Herkesin yüzünün güleceği günler yakındır. Halkımıza umut, dertlere derman olacağız. 31 Mart'ta halkçı belediyecilik her yerde yaşam bulacak" diye konuştu. Tufanbeyli Belediye Başkan Adayı Ahmet Aktürk ise, "İlçemize yem fabrikası, paketleme tesisleri, soğuk hava deposu gibi projelerle tarımsal üretim ve hayvancılıkla uğraşan herkesin yüzünün gülmesini sağlayacağız" dedi. 

Başa dön tuşu