GENEL

Bilim insanları tarafından yeni keşfedilen canlı türüne Zelenski’nin adı verildi

Afrika’da yeni keşfedilen deniz omurgasızı türü canlıya Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin adı verildi. Gündem olan bu olayla ilgili çok sayıda yorum gelirken bilim insanlarının bu adı tercih etmelerindeki detay ise çok konuşuldu. Rusya-Ukrayna arasında aylardır süren savaşta Zelenski’nin Ukrayna’yı savunmadaki cesareti ve yiğitliği sebebiyle bu ismin tercih edildiği aktarıldı.

Afrika’da yeni keşfedilen deniz omurgasızı türü canlıya Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin adı verildi. Gündem olan bu olayla ilgili çok sayıda yorum gelirken bilim insanlarının bu adı tercih etmelerindeki detay ise çok konuşuldu. Rusya-Ukrayna arasında aylardır süren savaşta Zelenski’nin Ukrayna’yı savunmadaki cesareti ve yiğitliği sebebiyle bu ismin tercih edildiği aktarıldı. Bilim insanları tarafından yeni keşfedilen deniz omurgasızı türü canlıya verilen isim çok konuşuldu. Yeni keşfedilen canlı türüne Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin adı verildi. Rusya-Ukrayna savaşındaki duruşuyla tüm dünyanın konuştuğu Zelenski’nin adının tercih edilmesinin sebebi de kendisinin cesareti ve yiğitliği olarak açıklandı.

Yeni Bir Canlı Türü Keşfedildi

Bilim insanları, Afrika’da yeni bir canlı türü keşfetti. Afrika2da keşfedilen deniz omurgasızı türü canlının deniz dibini kavramak için 10 uzun kolu ve keskin dokunaç benzeri pençeleri olduğu aktarıldı.

Zelenski’nin İsmi Verildi

Bilim insanları, yeni keşfettikleri canlı türüne Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin adını verdi. Zelenski’nin özgür Ukrayna’yı savunmadaki cesareti ve yiğitliği sebebiyle bu adın tercih edildiği belirtildi. Deniz yıldızları ve deniz kestanesi ile yakından ilişkili olan ‘Ausichicrinites Zelenskyyi’ fosilinin Afrika kıtasında keşfedilen ilk jura tüylü yıldızı olduğu açıklandı.

‘Vladimir Zelenski’nin Onuruna Verildi’

Afrika’da keşfedilen bu canlı türüne Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin isminin verilmesi ise dikkat çekti. Araştırmacılar, neden Ausichicrinites Zelenskyyi adını tercih ettiklerini de açıkladı. Bilim insanları, ‘Bu isim özgür Ukrayna’yı savunmadaki cesareti ve yiğitliği nedeniyle Vladimir Zelenski’nin onuruna verildi’ ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu