GENEL

Sedat Peker’in hedef aldığı Korkmaz Karaca istifa etti

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen Korkmaz Karaca, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti. Karaca, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeliği, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyeliği ile Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı’ndan istifa etti.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen Korkmaz Karaca, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti. Karaca, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeliği, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyeliği ile Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı’ndan istifa etti. Sağlık sorunlarını gerekçe gösterdiği öğrenilen Korkmaz Karaca’nın istifasını Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti Genel Başkanlık makamlarına sunduğu bilgisine ulaşıldı. Ayrıca Karaca, her iki makama sunduğu istifa dilekçelerini sosyal medya hesabından da paylaştı. Karaca’nın istifa dilekçelerinde 3 kalın bağırsak ameliyatı geçirdiği ve geçtiğimiz haftalarda kendisine yönelik yapılan sosyal medya linçi sonrasında sağlığının tehdit altında olduğuna vurgu yapıldı.

İSTİFA ETTİ

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yolsuzluk ağı iddiaları ve Sezgin Baran Korkmaz olayıyla gündeme gelen Korkmaz Karaca, sağlık durumunu gerekçe göstererek istifasını sundu. İstifa dilekçelerini Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti Genel Başkanlık makamlarına sunan Karaca, sosyal medya hesabından da söz konusu istifa dilekçelerini paylaştı. Sunulan istifa dilekçelerinde 2022 yılı içinde 3 kalın bağırsak ameliyatı geçirdiğini aktaran Karaca, özellikle geçtiğimiz haftalarda kendisine yönelen ‘sosyal medya linci’nin de sağlığını tehdit eder hale geldiğini vurguladı.

SEDAT PEKER’İN İDDİALARINDA ADI GEÇMİŞTİ

2021 yılından bu yana AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı, 2018 yılının Ekim ayından bu yana da Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmekte olan Korkmaz Karaca, Sedat Peker’in yolsuzluk ağı iddialarıyla gündeme geldi. Peker, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Serkan Taranoğlu’nun yatırımcı Mine Sineren’e Korkmaz Karaca isimli Cumhurbaşkanı Danışmanı’nın sorununu halletmek için kendisiyle temas kurmak istediğini belirterek ‘Sakın onunla temasa geçmeyin sizden çok para ister’ dediğini iddia etmişti. Ayrıca Karaca’nın ismi daha önce de Peker’in iddialarında geçmişti. Karaca, Peker’in Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili iddialarında da yer almıştı.

Başa dön tuşu