GENEL

RİSKLİ GRUPLARA SICAK YEMEK SERVİSİ

Dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de alınan tedbirlerle kontrol altında tutulmaya çalışılan koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmaları kapsamında Sarıçam Belediyesi, risk grubundaki ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak yemek servisi başlattı.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, ilçede her zaman ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam ettiklerini ifade ederek, “Sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında yaşlı ve bakıma muhtaç, yemek yapacak durumları olmayan risk grubundaki 750 kişiye her gün sıcak yemekleri kapılarına kadar ulaştırılıyor.” dedi. 

VATANDAŞLAR MEMNUN

Her gün üç çeşit sıcak yemek sayesinde pek çok ailenin yüzünün güleceğini ifade eden Başkan Uludağ, “Belediye olarak yemek dağıtımında önceliği, sağlık sorunlarından ya da diğer problemlerden dolayı evde yemek pişiremeyen ailelere veriyoruz. Yemekleri kapılarına kadar giden aileler oldukça mutlu. Vatandaşımıza yardım etmek belediye olarak bizim en büyük görevimiz, başları sıkıştığında elbette ki bize gelecek. Biz de elimizden gelen her yardımı yapmak için çalışacağız. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz ihtiyaç sahibi yeni aileleri de belirleyip onlara da sıcak yemek ulaştırmayı hedefliyor” diye konuştu.

KORUYUCU ÖNLEMLERE DİKKAT EDİN!

Sarıçam Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi 242 aileye toplamda 750 kişiye her gün iki öğün sıcak yemek dağıttığına değinen Başkan Uludağ, şöyle devam etti: “Virüs salgını sebebiyle hemşerilerimizi bilgilendirmek ve korumak amacıyla tüm kalbimizle merhem olmak istedik. Salgını atlatıncaya kadar tüm vatandaşların mümkün olduğunca evden çıkmamaları gerekiyor. Mecburi olarak evden çıkmak durumda olanlarsa mutlaka Sağlık Bakanlığımızca duyurulan koruyucu önlemleri alarak dışarıya çıkmalı. Birbirimize çok ihtiyacımız olduğu bugünlerde birlikte hareket ederek inşallah bu günleri atlatacağız.” 

Başa dön tuşu