BÜYÜKŞEHİR

Adana Şehir Tiyatrosu, çocuklara tiyatroyu sevdiriyor!

Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında gerçekleştirilen ücretsiz etkinlikte Sihirli Kutu, Zaman Avcısı Kargalar ve Macera Şehri adlı oyunları seyreden 6-9 yaş arasındaki çocuklar özgüven ve moral depoladı. Proje kapsamında 9 ilkokuldan toplam bin 922 öğrenci, hayatlarında ilk defa tiyatro izlemenin keyfini yaşadı. Minik misafirler, oyunların ardından Sinema Müzesi, Adana Müze Kompleksi, Yeşiloba Şehitliği Müzesi ve Adnan Menderes Sahil Yolu’nda kültürel geziler yaptı. 
 

TİYATROYLA NEŞELİ, KAHKAHALI EĞİTİM
60 yıldır tiyatro sanatını Adanalılarla buluşturan Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Adana Valiliği himayesinde yürütülen Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında gerçekleştirilen kültürel etkinliklerin de paydaşı oldu. Sahnelediği ücretsiz oyunlarla yılda ortalama 210 seyirciyi tiyatroyla buluşturan Adana Şehir Tiyatrosu, dezavantajlı mahallelerde yaşayan ilkokul öğrencileri için perdelerini açtı.

 

Merkez Yüreğir İlçesi’ndeki Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklerde Adana Şehir Tiyatrosu oyuncuları, Sihirli Kutu, Zaman Avcısı Kargalar ve Macera Şehri adlı oyunları sahneledi. 6-9 yaş arasındaki çocuklar, hayatlarında ilk defa tiyatro izlemenin keyfini yaşarken, neşeli dakikalar yaşadı. 9 ilkokuldan toplam bin 922 öğrenci, tiyatro sanatının gücüyle özgüven ve moral depoladı. 
 

TİYATRODAN SONRA KÜLTÜREL GEZİLER 
Tiyatro temsillerinin ardından ilkokul öğrencileri, kültürel geziler de yaptı. Minik misafirler, Sinema Müzesi, Adana Müze Kompleksi, Yeşiloba Şehitliği Müzesi, Adnan Menderes Sahil Yolu’nu de gezdi. Miniklerin ilk ziyaret durağı Türk sinemasına yüzlerce film kazandıran Adanalı oyuncu, yönetmen ve yazarların anılarının yaşatıldığı, önemli afiş, arşiv, kamera ve materyallerin sergilendiği Adana Sinema Müzesi oldu.

 

Burada sanatçıların balmumu heykellerini, antika değeri taşıyan kamera ve sinema makinelerini yakından görme imkanı bulan öğrenciler, müze görevlilerinden detaylı bilgiler aldı. Adana Müze Kompleksi’ne konuk olan öğrenciler, medeniyetlere beşiklik eden Çukurova’da gün yüzüne çıkartılan arkeolojik eserleri çıplak gözle görme fırsatı da buldu.

 

Minik misafirler, Kurtuluş Mücadelesi’nde bağımsızlık meşalesinin yakıldığı yer olan Yeşiloba Şehitliği Müzesi’nde kahraman Adanalıların işgalci Fransızlara karşı yazdığı destanları temsili canlandırmalarla izledi. İstiklal uğruna şehadet mertebesine erişen atalarına dua eden minikler, tarihe ışık tutan müzede öğretmenleriyle birlikte bol bol anı fotoğrafı çekildi. Adana Şehir Tiyatrosu’nun konukları, yenilenen çehresiyle kentin prestijini yükselten Adnan Menderes Sahil Yolu’nda da gezinti yapmanın keyfini sürdü.  
 

GÜLDÜRÜRKEN EĞİTEN OYUNLAR
Adana Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni ve Altınkoza A.Ş. Genel Müdürü İsmail Dikilitaş, Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında Prof. Dr. Salih Özgüven Çolakoğlu İlkokulu, İncirlik İlkokulu, Edebali İlkokulu, Seniha Çobanoğlu İlkokulu, Kazime Özler İlkokulu, Şehit Avukat Mehmet Özel İlkokulu, Havutlu İlkokulu, Uluğbey İlkokulu ve Arif Nihat Asya İlkokulu öğrencilerine güldürürken, eğiten oyunları sahnelediklerini belirtti.

 

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda Güney Adana Kalkınma Programı’na destek amaçlı tiyatro temsillerinin devam edeceğini vurgulayan İsmail Dikilitaş, “Çocuk tiyatrosu, yavrularımızın iletişimini güçlendirmekle birlikte özgüven duygusu kazandırır. Çocuklar, tiyatroda gülüp, eğlenirken, birlikte öğrenirler. Çocukların sosyal davranışlarını geliştiren tiyatro, duygu ve düşüncelerini daha akıcı bir dille ve daha etkin şekilde ifade etmelerine yardımcı olur. Tiyatro, çocukların dikkat, algılama, konuşma, dinleme gibi becerilerinin gelişmesine önemli katkılar sunar. Bu yönleriyle öne çıkan tiyatro sanatını çocuklarımıza sevdirmek için bizler de Adana Şehir Tiyatrosu olarak, elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 
 

Başa dön tuşu