GENEL

Kocaeli’de Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışları start aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Uluslararası Bisiklet Birliği UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliği ile yapılan Uluslararası Kocaeli Dağ Bisikleti Kupası Yarışları başladı.

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Uluslararası Bisiklet Birliği UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliği ile düzenlenen Uluslararası Kocaeli Dağ Bisikleti Kupası yarışları renkli görüntülerle başladı.

Tam bir oksijen deposu ve tabiat harikası olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Ormanı’nda Türkiye geneli 36 kulüpten 206 sporcunun katılımıyla yapılan yarışlarda sporcular yağmura rağmen zorlu parkurlardan geçerek, etapları tamamlayacak. 2 Erkek ve 2 Kadın olarak 4 kategoride düzenlenen Ulusalarası yarışlarda 8’i kadın olmak üzere toplam 24 bisikletçi pedal çevirirken, ulusal yarışlarda ise 182 sporcu ter döküyor. Bu yarışlarda sporcular, 9 erkek ve 5 kadın olmak üzere 14 kategoride zorlu parkurlarda etapları tamamlayacak.

YARIŞLAR İKİ PARKUR İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Büyükşehir Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen ve 2 etaptan oluşan yarışlarda bisikletçiler farklı kriterlerde değerlendirilirken, iki günün sonunda genel klasmanda dereceye girenler ödül almaya hak kazanacak. Yarışı startlarını Büyükşehir Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım ve Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön verdi. Tabiat harikası niteliğinde olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Ormanı’nda yapılan yarışlar zorluk derecelerine göre özel olarak inşa edilen mavi uzun parkur 3 bin 300 metre, maksimum yükseklik 103 metre, turuncu kısa parkur ise bin 900 metre, maksimum yükseklik ise 32 metreden oluşan iki parkur içerisinde gerçekleştiriliyor.

Başa dön tuşu