SİYASET

Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kadınlara müjde dedi! Esnek ve uzaktan çalışma modeli

Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan kadınlara müjde. Mahinur Özdemir Göktaş, “Kadınlar için esnek ve uzaktan çalışma modeli üzerinde çalışıyoruz” açıklamasıyla birlikte bir çok kadına güzel haberler geleceğini ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Antalya’da Kadın-Erkek Fırsat eşitliği sağlanması ve kadınların güçlenmesi programında konuştu.

Ailede kadının önemini anlatan, ev ve iş hayatıyla ilgili tercih yapmak zorunda kalan kadınlar için esnek ve uzaktan çalışma modeli, hibrit çalışma modeli ve mahalle tipi kreşler üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Bu açıklamalar milyonlarca kadın ve kadın çalışanlar için takdir topladı.

Sözlerine iş ve aile dengesi üzerinde devam eden Bakan Göktaş, “Ülkemizin temel politikaları ve bakanlığımızın çalışmalarında, kadınların istihdam ve iş gücü piyasasına katılımlarının artırılması hep önceliğimiz oldu. TÜİK verilerine göre, 2005’te 4 milyon 773 bin olan kadın istihdam sayımızı 2 kattan fazla artırarak yaklaşık 11 milyona ulaştırdık.” diye konuştu.

Şiddete karşı sıfır tolerans ilkesinin çok net olduğuna vurgu yapan Bakan Göktaş, “Bu ilke karşısındaki her türlü davranışla da mücadelemizi topyekun vereceğiz. Ülkemizde uygulanan ve dünyanın pek çok yerinde olmayan KADES ve GAMER Elektronik Kelepçe İzleme Sistemi, bu konuda verdiğimiz mücadelede hayati uygulamalardır. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleştireceğimiz ve 2 gün sonra gerçekleşecek 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programımızla da kadına yönelik şiddet önleyici politikalarımızı ve iş birliklerimizi güçlendireceğiz. 25 Kasım’da devletimizin tüm kurumlarıyla kadına yönelik şiddetin karşısında olduğunu bir kez daha yüksek sesle dile getireceğiz.” dedi.

KADIN SİYASETÇİLER MOBBİNGE MARUZ KALIYOR

12’nci Kalkınma Planı’nda kadınlara yönelik hedeflere ayrı başlıkta özel olarak yer verdiklerini kaydeden Bakan Göktaş, şunları söyledi:

“Kadınların tüm imkanlardan eşit biçimde yararlanmaları, her türlü şiddet ve ayrımcılıktan uzak yaşamaları, her alanda temsil ve katılımlarının artırılması çalışmanın temel amaçları arasında yer alıyor. Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nda da çalışma başlıklarımızı Eğitim, Sağlık, Ekonomi, Liderlik ve Karar Alma Mekanizmalarına Katılım, Çevre ve İklim Değişikliği olarak belirledik. Kadınlara yönelik tüm çalışmalarımızın ana hedeflerinden biri de önlerine bir engel gibi çizilen görünmez sınırları aşmalarına yardım etmektir. Bakanlık olarak kadınların sosyal yaşama ve istihdama katılımına yönelik yürüttüğümüz pek çok proje mevcut. Bu projelerimizin her biri fırsat eşitsizliğinin yarattığı boşluğu kapatmaya, kadınların daha özgür ve daha kararlı olmalarına hizmet edecektir. Üzülerek belirtmek isterim, yapılan araştırmalar gösteriyor ki, dünyanın neresinde olursa olsun kadın siyasetçiler erkek siyasetçilere kıyasla daha fazla psikolojik yıldırmaya (mobbing) maruz kalıyor. Bu durumu değiştirecek adımları atıyoruz ve daha fazlasını gerçekleştirmek için çalışmaya devam ediyoruz.”

Başa dön tuşu