SİYASET

Yönünüzü Karataş’a dönün

Adana merkezinde olduğu gibi ilçelerde de dur-durak bilmeden adaylar, il ve ilçe örgütleriyle uyumlu bir çalışma süreci yaşayan Dr. Şevkin, bu kapsamda Karataş Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldız’ın seçim kampanyasında Karataş’ı adım adım dolaştı. Kimi zaman kebap tezgahına geçen kimi zaman da köşkerde ayakkabı tamir eden Dr. Şevkin, Adana’dan çalışmaya katılan 25 kadın arkadaşıyla birlikte Karataş’a adeta çıkarma yaptı. Dr. Şevkin, CHP Karataş İlçe Başkanı Oben Ersan Aygün, kadın ve gençlik kollarıyla birlikte esnaf ve sanatkarlar, vatandaşlar, işçiler, kıraathanelerde vakit geçiren yurttaşların yanı sıra evlere kadar girerek kadınları ve çocukları ziyaret etti.

SAHİL BANDININ ÖNEMİ BÜYÜK

Dr. Şevkin, Karataş’ın tam olarak bir turizm kenti olmasına rağmen 17 yıldan bu yana merkezi idarenin görmezden gelmesi nedeniyle gelişemediğini belirtti.

Vatandaşın ekonomik olarak çıkmaza sürüklendiğini, Karataş’taki esnafın ve kadınların işsizlikle birlikte pahalılıktan yakındığını aktaran Dr. Şevkin, kabinenin ekonomi politikasının iflas etme noktasına geldiğini dile getirdi.

Karataş-Yumurtalık sahil bandının dünyanın en önemli ve uzun bantlarından biri olmasına rağmen yatırıma sahne olmadığının altını çizen Dr. Şevkin, Adana-Karataş yolunun dahi tamamlanamadığını ve can almaya devam ettiğini hatırlattı.

TURİZM TEŞVİK BÖLGESİ İLAN EDİLMİŞTİ

2006 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla ‘Turizm Teşvik Bölgesi’ ilan edilen Yumurtalık-Karataş sahillerinde hiçbir değişim ve gelişim yaşanmadığını, aradan geçen 13 yıl boyunca iki ilçenin adeta yok sayıldığını kaydeden Dr. Şevkin, Karataş-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti feribot seferi isteğinin bile geri çevrildiğine işaret etti.

Gelişime açık bir turizm bölgesinin oluşacak yatırımlarla Adana’yı dünya ölçeğinde öne çıkaracağını kaydeden Dr. Şevkin, Karataş Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldız’ın 31 Mart’ta başkan seçileceğine inandığını, 1 Nisan’dan itibaren Karataş’ın çehresinin değişmesi için elbirliğiyle mücadele edeceklerini belirtti.

Karataş’ta sevgi gösterileriyle karşılanan Dr. Müzeyyen Şevkin ve Mehmet Yıldız’ın ilçe meydanındaki toplantısı da mitinge dönüştü. Kendisine destek olan Dr. Şevkin’e teşekkür eden Karataş Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldız, vatandaşlarla elele vererek Karataş’ı çağdaş bir yapıya kavuşturacaklarını söyledi.

Başa dön tuşu