GENEL

İLKNUR KARA OKULLARI GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI

Kampüs alanında yapılan organizasyona Belediye Başkanları Soner Çetin, Zeydan Karalar, Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Dağlı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, veliler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Adana Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde çalınan marşların ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Görkemli bir sahne şovuyla başlayan açılış töreninde ilk açılış konuşmasını Kurucu İlknur Kara yaptı.

 

Kara: “Sürekli Gelişimi ve Dinamizmi Misyon Edindik.”

Kurucu İlknur Kara, okullarının açılış töreninin Cumhuriyet Bayramına denk gelmesinin kendileri için ayrı bir onur kaynağı olduğunu dile getirerek, “Ülkemizin yer aldığı bu zorlu coğrafyada Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü ve gururlu duruşunu destekleyecek nitelikli iş gücünü üretme, bilimsel ve teknolojik gelişmeye katkı sunma sorumluluğunun bilincinde gençler yetiştirmeyi amaçlayarak, sürekli gelişimi ve dinamizmi okulumuza misyon edindik.” dedi.

 

“Büyük Atatürk’ün Aydınlık Bir Gelecek İçin Miras Bıraktığı İdeallere Bağlı Kalarak İlerleyeceğiz.”

Velilere ve öğrencilere seslenen İlknur Kara demokrasimize, Cumhuriyetimize, ülkemizin kuruluş felsefesine ve bölünmez bütünlüğüne, Büyük Atatürk’ün aydınlık bir gelecek için miras bıraktığı ideallere bağlı kalarak ilerleyeceklerini söyledi. Kara, “2017-2018 Eğitim Öğretim Yılımız ve yeni kampüsümüzün hepimize sağlık, başarı ve mutluluk getirmesini diliyor; törenimize katılarak bizleri onurlandıran saygıdeğer konuklarımıza, okulumuz personeline ve öğrencilerimize en içten saygı ve sevgilerimizi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

 

Başkan Karalar: “İlknur Kara Türkiye’nin Her Yerinden Üniversiteye Öğrenci Gönderme Konusunda En Başarılı İsim.”   

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhuriyet kadınlarının başarılı işlere imza attığını belirterek, Kurucu İlknur Karay’ı başarılarından dolayı tebrik etti. 15-20 yıllık geçmişle Adana’ya böyle tesisi kazandırdığı için İlknur Kara’yı takdir ettiğini belirten Başkan Karalar, “İlim, irfan çok önemli. Ülkenin geleceği için bu başarıdan dolayı takdir ve teşekkür ederim. Çok özel bir öğretmen olan İlknur Kara, Türkiye’nin her yerinden üniversiteye öğrenci gönderme konusunda en başarılı öğretmenlerden biri. Yeni kampüslerinin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

Dağlı: “Bedenen Zihnen Ruhen Ülkesine Vatanına Sevdalı Öğrenciler Yetiştireceğiz.”

Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Dağlı da herkesin bu ülkeye bir borcu olduğunu belirterek İlknur Kara’nın da bu güzel okul kampüs ile bu borcunu yerine getirdiğini söyledi. Dağlı, “Bu eğitim yuvası artık bizim. Bedenen, zihnen, ruhen ülkesine vatanına sevdalı öğrenciler yetiştireceğiz.”  ifadesini kullandı.

 

Yeni Kampus Binasının Açılış Yapılarak Cumhuriyet Konseri Verildi.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri ve Kurucu İlknur Kara, hep birlikte açılış kurdelesi keserek yeni kampüs alanının açılışını gerçekleştirdi.

Açılıştan sonra anasınıfı ve ilkokul öğrencileri şiir ve müzik dinletisi sunarken, Atatürk’ün Gençliğe Hitanı ve gençliğin Ata’ya cevabı okundu. Eğitim kadrosu ve idari personellerin tek tek sahneye çağrılarak velilere tanıtılmasının ardından Kurucu İlknur Kara ve okul personeli anı fotoğrafı çektirdi.

Lise öğrencilerinin konser vermesinin ardından gecenin sürprizi ise grup Mega Band oldu. Yerli ve yabancı birçok eseri seslendiren grup ile coşan öğrenci, öğretmen ve veliler gece boyunca eğlendi. 

Başa dön tuşu