SAĞLIK

Sabah ilk iş olarak kahve içmeyi neden bırakmalısınız?

Pazartesi sabahı, erteleme düğmesine altı kez bastıktan sonra nihayet kendinizi yataktan kaldırdınız. Sizi uyandırabilecek ve zihninizi iş moduna sokabilecek tek şey, kahvenin tatlı kokusu.

İlk yudumdan sonra kendinizi canlı hissediyorsunuz ve birkaç yudumdan sonra dünyayı ele geçirmeye hazır hissediyorsunuz. Tanıdık geliyor? Dürüst olmak gerekirse, bizim için aynı, sadece Pazartesi ve haftanın her günü değil. Ancak, tahmin et ne oldu? Sabahları aç karnına kahve içmek size herhangi bir yarardan çok zarar verebilir. Şok mu? Nedenini anlamak için okumaya devam edin.

Aç Karnına Kahve İçmemenin Zararları

Özellikle kadınlar için sabah ilk iş olarak kahvenin harika olmamasının birkaç nedeni vardır. İlk olarak, yumurtlama, kilo ve hormonal denge üzerinde olumsuz etkileri olabilen kortizolü arttırır. Enerjiyi düzenlemeye yardımcı olan ve sizi uyanık hissettiren stres hormonu gün boyunca dalgalanma eğilimindedir, ancak genellikle sabahları yüksek ve akşamları düşüktür. Sabahları ilk iş olarak kafeini yuttuğunuzda, kortizol yüksek olduğunda, hormon üretimine müdahale eder ve bu nedenle döngünün zamanlamasını değiştirir. Bu, normalde örneğin geceleri düşebileceği zamanlarda vücudunuzun kortizol üretmesine neden olabilir.

Şimdi kortizol sağlığınız için gereklidir, ancak sorun şu ki, stresli olduğumuzda vücudumuz sürekli olarak kortizol üretiyor ve bu da kan şekerinde bir artışa neden olabilir ve bu da insülin hormonunda bir artışa yol açar. Aşırı kortizol, kilo alımı ve uyku sorunları gibi olumsuz etkilere neden olabilir.

O Zaman Ne İçmelisiniz?

Su şişenizin komodinin üzerinde nasıl tutulması gerektiğini birçok kez duymuş olmanız gerektiğine eminiz ve bu, uyandıktan sonra ulaşmanız gereken ilk şey. Bunun nedeni sadece suyun sizin için çok iyi olması değil, ki bu tamamen öyledir, çünkü uyku başlı başına bir dehidrasyon olayıdır. Bu nedenle, uyandığınızda vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tek yenileyici içecek sudur.

Bütün bunlar söyleniyor, sabah kahvenizi tamamen bırakmanıza gerek yok. Bunun yerine, başka bir şey içmeden önce birkaç bardak su iç, iyileşeceksin. Sabahları ilk iş olarak sade suyu yudumlamaktan hoşlanmıyorsanız, içine biraz limon ve yarım çay kaşığı pekmez sıkmaya ne dersiniz? Ya da birkaç dilim taze kesilmiş narenciye? Bu şekilde güne sizin için iyi olan serinletici bir içecekle başlayabilir ve vücudunuz buna hazır olduktan birkaç dakika sonra kahvenizi içmeyi dört gözle bekleyebilirsiniz.

Başa dön tuşu