YAŞAM

Havlularınız ilk günkü gibi yumuşak olsun istiyorsanız bu numarayı deneyin

Banyodan sonra yakın zamanlarda yıkadığınız bir havluyu seçip kurulanmak istediğinizde çok can sıkıcı bir şeyle karşılaşabilirsiniz: Sert ve can yakan bir havlu. Sanki duvarları zımparalamak için kağıtmış gibi sert hatta! Peki, neden havlular bu kadar sertleşiyor ve yumuşaklık bu kadar çabuk geçiyor? Bu durum, giysileri yıkamak için kullanılan sabun ve vücudumuzun derisindeki pullarla ilgili. Ancak bunu düzeltmenin kolay bir yolu var!

Eğer kullandığınız havlular zaman içinde sertleşiyor ve kullanılmayacak hale geliyorsa bunu düzeltmek için bir şansınız var. Peki Havlularınızın ilk günkü gibi yumuşak olması için ne yapmanız gerekiyor. Gelin isterseniz önce havluların neden sertleştiğine bakalım, sonra da size harika çözüm önerileri sunalım.

Havlular yıkandıkça neden sertleşir?

Mineraller

Sabun ve cilt pullarının ötesinde kullandığımız suda mineraller de var ve bunlar da havluların doğal olarak çok çabuk kabarmasına neden oluyor. Talihsiz bir durumdur çünkü banyo yaptıktan sonra en çok istediğimiz şey temiz ve yumuşak bir havluyla kendimizi rahatlıkla kurulamaktır. Ancak, havlularınızın yumuşaklığını geri almanın oldukça kolay bir yolu var!

Sıcaklık

Her şeyden önce, Havluları sıcak suda yıkamak genellikle çok daha iyidir. Bunu yaparsak, normalde tamamen arınmayan sabunu çıkarırız. Kumaş yumuşatıcı kullanmay ve bunun Hhvluları tekrar yumuşak hale getireceğini düşünebilirsiniz (çünkü ürünün adında söylediği şey budur), ancak bunu yapmanızı önermiyoruz. İçeriğini düzgün bir şekilde okursanız, yumuşatıcıların hiç de iyi olmayan birçok kimyasal maddeye sahip olduğunu ve aslında bu ürünlerin birçoğunun sağlığa zararlı olabileceğini fark edeceksiniz.

Havlularınızın yumuşaklığını geri kazanmasını istiyorsanız, farklı bir şey denemek daha iyidir ve bu şey evde sahip olabileceğiniz bir şeydir! Bir sonraki sayfada bu tekniği neye ihtiyacınız olduğunu öğreneceksiniz.

Havluların ilk günkü gibi yumuşak olması için çözüm

Amonyak ve Sirke

Yüksek sıcaklıkta su kullanmanın yanı sıra, bir fincan sirkeyi ve biraz amonyakla birleştirerek kıyafetlere eklemelisiniz. Çamaşır makinenizin yumuşatıcı bölmesine bu karışımı ekleyin ve ardından yalnızca normalde kullandığınız miktarda deterjanı çamaşır makinenizin karşılık gelen boşluğuna ekleyin. Amonyak sayesinde deterjanın havlulara yapışmamasını ve sirkenin de aynı işi ancak suyu oluşturan minerallerle yapmasını sağlıyoruz. Kombine edildiğinde amonyak ve sirke, havluların tekrar yumuşak kalmasını sağlar.

Unutmayın: Yumuşatıcı kullanılması tavsiye edilmez. Giysileri yumuşatma konusunda etkilidir ve bu ürün, onu kullanmanın dezavantajlarını karşılayacak çok fazla şeye sahip değildir.

Başa dön tuşu