SİYASET

TAŞERONLARA NE ZAMAN KADRO VERİLECEK?

Maliye Bakanlığı’nın taşeron işçilerin beklentileriyle ilgili acil bir açıklama yapmasını isteyen Gürer, geçmişte en güvenilir kurumlar arasında yer alan Adalet kurumunun AKP hükümetleri döneminde güvensizlik, kaygı ve tasaya dönüştüğünü belirtti.

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda Maliye Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın görüşülmekte olan kanun tasarılarıyla ilgili söz aldı. Adalet Bakanlıağıyla ilgili genel kurul görüşmeleri sırasında Adalet Bakanının TBMM’de olmadığına dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “Adalet Bakanının olmasını beklerken Maliye Bakanımızı burada görüyoruz. Onun için ben öncelikle Maliye Bakanımızı ilgilendiren konuyla mevzuya girmek istiyorum” dedi.

 

TAŞERONLAR DAHA NE KADAR BEKLEYECEK

İki yıl önce dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun taşeron işçilere üç ay içinde kadro verileceği yönündeki sözünü anımsatan Ömer Fethi Gürer, “Daha sonra Sayın Başbakan görevden azledildi. Ondan sonra Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na birkaç kez yazılı olarak da başvuruda bulunarak "Taşeronlarla ilgili ne yapılacak?" dedik. Her seferinde dedi ki: "Bir kurul oluşturuldu, bu kurulda çalışmalar devam ediyor. Kurul çalışmalarından sonra taşeronların kadrosuyla ilgili söylenenler yaşama geçecek." Bugün de Hükûmet açıklandı. Çalışma Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu Çalışma Bakanlığından gitti. Şimdi o sözün verildiği dönemin Maliye Bakanı burada. Maliye Bakanımız, bu konuda kurul çalışmaları ne hâlde, taşeronlara verilen söz ne olacak, taşeronlar ne zaman kadroya geçecek, bu konuda bir açıklama yaparsa… Hükûmette o dönemden bu döneme 4 bakan çalışma yapıyordu, sanırım, onun da 3'ü daha değişti. Taşeron olarak bekleyen arkadaşlarımız "Bizim kadro ne zaman?" diye sürekli bizlere soruyorlar. Böylece o süreçten bugüne gelen tek bakan olarak Maliye Bakanımızın taşeronlarla ilgili bir açıklama yapmasını bu akşam bekliyoruz, onlara bir müjde olur, iyi olur diye umuyorum” şeklinde konuştu. Maliye Bakanı Naci Ağbal Gürer’in konuşmasını gülümseyerek izledi ve tek kelime etmedi.

Başa dön tuşu