BÜYÜKŞEHİR

Adana’da ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet operasyonunda 28 gözaltı kararı var

Adana’da bir hastane ihalesine fesat karıştırma ve rüşvet operasyonunda 28 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi eski başmüdürü ve eski başhekimi ile doktorların aralarında bulunduğu 28 şüpheli yönelik İhaleye fesat karıştırma ve rüşvet operasyonu gerçekleştirildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 2018 2021 yılları arasında Balcalı Hastanesi’nde ihalelere fesat karıştırıldığı, görevi kötüye kullanma, kamu tavırlarına sebebiyet verme ve rüşvet suçu işlendiği iddiası üzerine emniyet ekiplerine talimat verildi.

28 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında hastanenin eski başmüdürü, Başhekimi ve doktorlarını da bulunduğu 28 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerin 3 milyon 677 bin lira zarara uğrattıkları tespit edildi. İl Emniyet Müdürlüğü kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Şafak Vakti 28 kişiyi yakalamaya yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda bazı şüphelilerin gözaltına alındığı öğrenilirken adli tıpta yapılan sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldükleri açıklandı.

Başa dön tuşu